League of Legends

Fnatic jsou v semifinále LEC, pro MAD Lions play-off končí

Fnatic jsou v semifinále LEC, pro MAD Lions play-off končí
4. 9. 2022
  |  

LEC zná svou top trojku. Fnatic v přesvědčivé sérii porazili MAD Lions 3:0 a postupují do semifinále, kde se utkají s Rogue. Vítěz tohoto duelu půjde na G2.

Fnatic mohou bookovat letenky do švédského Malmo. Tradiční evropská organizace potvrdila nárůst formy a umlčela kritiky, protože po další dobré sérii postupují dále. Tentokrát z play-off vyřadili MAD Lions poměrem 3:1, celkově za sebou nechali už třetího soupeře.

Humanoid a spol. se mohou připravovat na velkolepé živé LEC finále, které proběhne vůbec poprvé od vypuknutí pandemie Covidu-19. Fnatic v semifinále narazí na Rogue, kromě postupu a možnosti urvat se o cennou trofej jde také o nasazení na Worlds – vítězný tým půjde rovnou do skupinové fáze, zatímco poražený míří pouze do play-inu.

Druhý nejúspěšnější LEC tým byl dlouho pod kritikou, nepředváděli takové výkony a do play-off se dostali jenom těsně v posledním hracím dni. Od té doby ale vyrostli, podařilo se jim reverse sweepnotu Excel, v klidu porazit 3:0 Misfits a nyní zvládnout i MAD Lions. Jejich cesta Lower Bracketem kopíruje loňskou sezónu, kdy v létě prošli přes všechna kola play-off až do finále, kde právě s MAD Lions tenkrát prohráli.

Rogue do nadcházející série půjdou možná v horším rozpoložení. G2 je smetli jednoduše 3:0 a potvrdili roli jedničky v Evropě. Rozehraní Fnatic mohou překvapit, účast ve finále by po průběhu letního splitu určitě bylo překvapením, ale vzhledem k výkonům posledních týdnů ovšem zasloužené.

Semifinále se odehraje v sobotu 10. září od 17:00, finále o den později ve stejný čas.

 


Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.