League of Legends

Fnatic i FlyQuest padají do nižšího bracketu, o postup si zahrají v neděli

Fnatic i FlyQuest padají do nižšího bracketu, o postup si zahrají v neděli
3. 5. 2024
  |  

T1 i Top Esports potvrdily roli favoritů a postupují do hlavní fáze. Fnatic i FlyQuest čeká hlavní souboj v neděli.

Asijské týmy nezaváhaly. Jak T1, tak i Top Esports přehrály své západní protějšky a mají jistotu základní fáze MSI. Úřadující světový šampion se ani nezapotil a předvedl jednu z nejrychlější BO3 sérií v historii MSI. Úvodní mapa navíc skončila za pouhých 17:32 vteřin. Rychlejší byly už pouze T1 loni proti MAD Lions (16:47) a znovu T1 před pěti lety s IG (16:01). Ano, korejská organizace drží všechna první tři místa.

Ovšem zpět k letošnímu MSI. Že by FlyQuest postoupili na úkor Fakera a spol. se neočekávalo. Větší naděje se vkládaly do Fnatic, kteří šli do akce hned po nich. Po přesvědčivé druhé hře to vypadalo celkem pozitivně, série se natáhla na maximální možný počet zápasů, ale v kličových momentech se ukázala kvalita TES.

Zejména botlinka JackeyLove a Meiko potvrdila, že nepatří do světové špičky náhodou. Právě oni dva byli hlavním rozdílem série a posunuli svůj tým do hlavní fáze. Fnatic ovšem zoufat nemusí, předvedli zajímavé výkony a opět ukázali další malý progres. 

Západní týmy se nyní musí oklepat a nabrat síly před nedělním zápasem. Tam již půjde o vše. Vítěž postupuje do hlavní fáze, poražený cestuje zpátky domů. Fnatic vyzvou lepšího z dvojice GAM Esports a LOUD, přičemž první jmenovaný roster již porazili 2:0. FlyQuest si zahrají buď PSG Talon či Eternal Esports.

Sobotní dopoledne nabídne souboje týmů z ostatních regionů, neděle zase rozhodne o celkovém postupujícím. 

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.