League of Legends

Fnatic čeká souboj o finále, v cestě stojí BDS

Fnatic čeká souboj o finále, v cestě stojí BDS
13. 4. 2024
  |  

Jarní split LEC míří do svého finiše. Kdo vyzve G2? Vyzyvatelem se stane lepší z dvojice BDS a Fnatic.

Čeští fanoušci by samozřejmě rádi ocenili vítězství druhého týmu. Jejich barvy totíž hájí dva zástupci tuzemské scény, Humanoid a Nightshare. Právě rukopis kouče se začíná čím dál více projevovat. Do organizace nastoupil v katastrofickém stavu, ale postupnou prací je dokázal dostat jak na celkové loňské druhé místo v Season Finals, tak i na Worlds.

A i o letošní trofeji se čím dál více hovoří. Fnatic se profilují jako druhý nejlepší letošní tým, zejména probíhající split je v jejich podání zajímavý. Vítězství v základní části, dobrý vstup do play-off, ale pak zaváhání s rozjetými G2. V Lower Bracketu ovšem přišly další dvě výhry, což znamená, že mají shot na další finále.

V cestě stojí BDS. Stále nenápadný tým, který má stejný průběh jako loni. V horní části pavouka postoupil do semifinále, kde nestačil na G2. Následně propadl o úroveň níže, kde naposled prohráli s MAD Lions KOI a španělský tým tak udělal senzační finále. Francouzský tým zažívá poměrně dejavu - jenom s jiným soupeřem.

Oba rostery se navzájem sobě poměrně vyhýbají. V letošním roce sehráli pouze dva zápasy v základní fázi, oba vyhrála parta BDS. Se sérií zatím nemají čest. Ta poslední přišla loni v září, kdy v Season Finals nakonec po výhře 3:2 slavili postup Fnatic - a následně došli až do finále.

Podobný scénář se může opakovat i nyní. Fnatic hrají poměrně solidně, sestava se stabilizovala a našla svou tvář. Hráči se na Rift přesunou dnes od pěti hodin, sledovat lze jak na kanále LEC, tak i Hitpoint. O celkovém vítězi, a zda G2 přidá druhou letošní trofej, se rozhodne v neděli od pěti.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.