League of Legends

Fnatic absolutně nezvládli závěr skupin a na Worlds končí

Fnatic absolutně nezvládli závěr skupin a na Worlds končí
14. 10. 2022
  |  

Skupina A zná své postupující. Fnatic po výborném vstupu selhali a po třech porážkách na turnaji končí, dále jdou T1 a EDG.

Znovuzrození, životní forma Humanoida a ambice na postup co nejdále. Po prvních třech zápasech ve skupinách šla na Fnatic samá chvála - a oprávněně. Evropský tým skvělým způsobem přehrál T1 a Cloud 9, proti EDG i po nepovedeném startu dlouho držel krok a div nepříznivý vývoj neotočil. 

Jenomže všechno je nyní pryč. Tlak se zřejmě dostal do hlavy do hráčů a v odvetách byl k vidění zcela jiný roster. Hned na úvod dne měla přijít “povinná” výhra nad LCS vítězí, ale vstup do zápasu vůbec nevyšel a výborně hrající Cloud 9 nedali Fnatic šanci. Bohužel LEC tým neměl moc času na oddych, pravděpodobně i v nějakém tiltu ihned museli hrát poté s T1, kde kvalitní korejské mužstvo překvapení nepřipustilo.

Závěrečné utkání s EDG poté bylo už jasně v režii čínského celku, což dokonalo den hrůzy a stvrdilo konec Fnatic na Worlds. Obrovské zklamání a selhání v nejdůležitější moment, problém, který se tomuto rosteru v průběhu roku neustále vrací. Stačí vzpomenout na ztracené vedení 2:0 proti Rogue na jaře či prohrané semifinále se stejným soupeřem. 

Vítězem skupiny A jsou T1, kteří porazili všechny své soupeře a zvládli i klíčový duel s EDG - těm nedali ani trochu šanci. Cloud 9 zachránili alespoň trochu čest LCS a pro svůj region získali jednu výhru, ale i tak končí poslední ve skupině. Postupujícím z druhého místa jsou tak úřadující šampioni z LPL.

Skupina A

  1. T1 5-1

  2. EDG 4-2

  3. Fnatic 2-4

  4. Cloud 9 1-5

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.