League of Legends

Fnatic a MAD Lions čeká souboj o přežití, postoupit chtějí i další týmy

Fnatic a MAD Lions čeká souboj o přežití, postoupit chtějí i další týmy
21. 7. 2023
  |  

V LEC začíná přituhovat. O víkendu se rozsekne Group Stage, ze které mohou jít dále už jenom dva týmy. Ty doplní již postupující G2 a EXCEL.

Los je někdy nevyzpytatelný a osud proti sobě poslal dva blízké přátelé. Carzzy a Humanoid si v sobotu 22. července zahrají o holé přežití, kdo prohraje, končí v letním splitu. Postupující ještě dostane šanci zahrát si s SK Gaming o účast v top čtyřce, což je cílem každého zbývajícího týmu.

Čeští fanoušci ovšem mají smůlu v tom, že jeden z dvojice Fnatic a MAD Lions skončí. První jmenovaný potřebuje nutně dojít do nejdále, aby měl ještě šanci kvalifikovat se na Worlds. Zlaté lvy by to díky nasbíraným bodům minout nemělo, navíc mají před sebou ještě Season Finals jakožto šampion jarního splitu. Oba rostery ovšem neočekávaně v prvním kole vybouchly, u Humanoida a spol. se očekával hladký postup po dominantní úvodní fázi, ale kat SK Gaming byl lépe připraven.

Oba týmy mají co napravovat, a hlavně dokazovat svým fans. Hráči měli dostatek času na připravu, vychytání chyb a co nejlepšího readu na soupeře. Velkým kurzovým favoritem jsou Fnatic, kteří by podle bookmakerů měli hladce projít dále.

Ve druhé skupině se utkají KOI a Heretics. První jmenovaný padl se silnými G2, velkým favoritem na celkovou výhru splitu, druhý zase dostal reverse sweep od BDS. Vítěz úvodního duelu právě půjde na francouzskou organizaci, která by ráda navázala na dobrý ročník, naposledy došla až do finále, kde ztratila vedení 2:0 s MAD Lions. Zápas skupiny A je na řadě po českém souboji ve 21:00.

Ihned v neděli dojde na poslední utkání Group Stage, oba vítězové si zajistí postup do top čtyřky, která se vykopne hned začátkem následujícího týdne. Dobře hrající EXCEL s Patrikem vyzvou ještě lépe hrající G2, dojde tak na souboj dvou nejlepších celků z druhé fáze splitu. Letní šampion bude korunován na konci týdne, tedy 30. července.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.