League of Legends

Fnatic a Heretics postupují do top čtyřky, Vitality nemají šanci dostat se na Worlds

Fnatic a Heretics postupují do top čtyřky, Vitality nemají šanci dostat se na Worlds
23. 7. 2023
  |  

Předposlední fáze LEC je u konce. Postup si nakonec dokázaly vybojovat týmy Heretics a Fnatic, oba celky smetly svého soupeře 2:0 a poprvé v letošním roce si zahrají o titul.

Hráči Fnatic odčinili úvodní zaváhání. Do odvety s SK Gaming šli v mnohem lepším rozpoložení i herní pohodě a podařilo se jim vrátit stejný výsledek z prvního zápasu, tedy 2:0. Ve skvělém světle se předvedli všichni, zejména RazorK byl opět jedním z hlavních strůjců postupu.

Humanoid s Nightsharem potvrdili rostoucí tendenci v týmu a poprvé letos se představí v poslední fázi LEC. Český midlaner dostane šanci zabojovat o svou třetí trofej, čímž by dohnal Carzzyho, pro kouče to zase může být vůbec první výhra od odchodu z eSuby.

Práce nekončí, Fnatic již brzy v BO5 formátu čekají Team Heretics, druhý postupující z dohrávky skupin. Nováček v lize zažívá zatím nejlepší split od akvizice spotu, příchod ADC Flakkeda tým nakopnul a zaslouženě si vybojovali účast v nejlepší čtyřce. V cestě jim přitom stál jarní finalista BDS, který v Group Stage nevyhrál ani jeden zápas a také padl 0:2.

Zbývající dvojici v horním bracketu tvoří G2 a Excel, zatímco postupující jde rovnou do finále, poražený se propadně o kategorii níže. Tam si zahraje právě s lepším z dvojice Fnatic a Heretics. Teoreticky tak může dojít i na duel Humanoida s Patrikem, jediná dvě česká želízka v poslední fázi, jelikož MAD Lions skupinovou fázi nezvládli.
Zápas horního bracketu je na programu již v pondělí 24. července, zbývající duely se odehrají v sobotu a v neděli, kdy bude korunován nový šampion.

Poraženým víkendu jsou také Vitality, i když již dávno žádné zápasy nehrají. Rozložení aktuálních výsledků znamená, že francouzský celek podruhé za sebou bude chybět na Worlds. Mohutná investice výsledky nepřináší, Perkz dostal k ruce podruhé silný roster, ale ani tentokrát nedokázal dojít alespoň do finále. Management nyní budou čekat velké otázky, jak budoucí vývoj směřovat.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.