League of Legends

Fnatic a G2 vedou LEC tabulku, Vitality jsou v hluboké krizi

Fnatic a G2 vedou LEC tabulku, Vitality jsou v hluboké krizi
28. 6. 2023
  |  

Šest zápasů za sebou mají LEC týmy. V nich nejlépe vychází tradiční duo Fnatic a G2, těsně za nimi jsou i MAD Lions a zvedli se i Excel.

První fáze letního splitu LEC sotva začala a nyní směřuje ke konci. Nový formát představuje na úvod rychlých devět BO1 zápasů, z nichž vzejde osmička postupujících. Jistotu si konečně mohou užít fanoušci Fnatic, kteří mají nejlepší vstup do splitu v letošním roce a aktuálně jim patří první místo tabulky.

A zaslouženě, parta kolem Humanoida hraje výborně a válcuje jednoho soupeře za druhým. Support Trymbi hraje jako ve své nejlepší formě a posila v podobě ADC Noaha vypadá jako trefa do černého. K tomu stačí přičíst výborná představení RazorK, Oscarinina i dvou Čechů – jednoho na midu a jednoho v trenérské roli. Fnatic během několika měsíců z nejhoršího umístění míří na to nejvyšší.

Druhým nejlepším týmem se stejným počtem bodů je G2, které potvrzuje stabilní formu po celý rok. Jako oni jediní dokázali porazit Fnatic, ale zároveň také padli s MAD Lions. Carzzy a spol. naopak výkonostně trochu klesli, měli neporazitelnou sérii, ale v souboji s krajanem Nightsharem či Humanoidem poprvé padli – a prohrou navázlai i v duelu s Excel.

Patrik se také může konečně trochu radovat a vypadá to, že by poprvé v roce mohl zamířit do play-off. Sice měli tragický vstup, ale perfektní 3-0 druhý týden je posunul na vysoké příčky a pokud navážou výkony, poprvé jim split bude trvat déle než jenom devět utkání. Také u nich se povedla akvizice korejského hráče, Peach v jungli vypadá lépe než původní člen rosteru Xerxe.

A to nejhorší na konec. Vitality jsou v obrovské krizi a všechno směřuje k tomu, že jeden z nejdražších rosterů ani neskončí v top osmičce. Tým vypadá, že se uvnitř úplně rozpadl a aktuálně je nic nezachrání. Obrovský problém je čínský jungler Bo, který sice na začátku roku vypadal jako superstar, ale nyní je jasnou slabinou. S sebou dolů výkony tahá i hvězdy jako Perkz či Upset. Vitality mají jedinou výhru na svém kontě a potřebují se hlavně probrat, aby se jim povedl zázrak.  

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.