CS:GO

Finálový den BLAST.tv Paris Major 2023: Challengers Stage: Uspějí Team Liquid?

Finálový den BLAST.tv Paris Major 2023: Challengers Stage: Uspějí Team Liquid?
11. 5. 2023
  |  

Team Liquid, Grayhound, Monte, paiN, FORZE a Gamer Legion. Šestice celků se utká během čtvrtku o 3 místenky do další fáze BLAST.tv Paris Major 2023. Jak bude závěrečný den Challengers Stage vypadat?

Turnajová fáze posledního CS:GO Major s názvem BLAST.tv Paris Major 2023: Challengers Stage se blíží svému závěru a v osudí už zůstává pouze šestice celků, která bojuje o 3 závěrečná místa v Legends Stage, tedy mezi nejlepšími 16 týmy z celého světa.

V prvním zápase se představí ruská sestava FORZE, kterou vyzvou GamerLegion. Druhý zmíněný tým nezvládl úvodní BO1 souboje s Complexity a The Mongolz, kdy pokaždé prohrál 11:16 na mapě de_inferno, ovšem pak v BO3 porazil MOUZ a OG Esports (2:0 a 2:1). FORZE naopak porazili Monte a Liquid, padli s FaZe a Grayhound. Dle kurzu budou favoritem, nicméně v této fázi turnaje se dá jen těžce predikovat.

Jako druhá dvojice nastoupí na server během posledního dne BLAST.tv Paris Major 2023: Challengers Stage týmy Monte a paiN. Ani jednomu celku se příliš nedaří a sbírají střídající se výhry a porážky. Přičemž i jejich soupeři byli takřka identičtí. Ze 4 zápasů se totiž oba týmy utkaly s brazilskými Fluxo a evropským týmem FaZe. Ukrajinská sestava Monte je mírným kurzovým favoritem a bookmakeři vidí jejich šance v kurzu 1,57:1.
Posledním, dost možná nejjasnějším zápasem, by měla být podívaná mezi severoamerickým Team Liquid a australskými Grayhound. Favorizovaní Liquid začali Challengers Stage tristně, když ve swissu prohráli s FORZE (14:16) i Apeks (12:16), pak se však vzepřeli osudu a v BO3 duelech porazili krajany z Complexity (2:0) a Fluxo (2:1). Grayhound si zase poradili s TheMongolz (16:10) a FORZE (16:14), naopak padli s Apeks (0:16) a v poslední BO3 s Ninjas in Pyjamas (0:2). 

Přímý přenos zápasů můžete sledovat už během dopoledne na Twitch kanále BLASTPremier nebo YouTube pořadatele. V obou případech jde o anglický komentář, česko-slovenský není k dispozici.

Program BLAST.tv Paris Major 2023: Challengers:

Čtvrtek 11. května

 


Zdroj úvodní fotografie: Twitter @BLASTtv

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.