CS:GO

Finále V4FSF: Entropiq dotahovali z 0:2. Na decider mapě je však Gambit přejeli 16:4

Finále V4FSF: Entropiq dotahovali z 0:2. Na decider mapě je však Gambit přejeli 16:4
21. 11. 2021
  |  

Nedělní odpoledne patřilo velkolepému BO5 finále V4FSF 2021, ve kterém se utkaly dva východoevropské celky Gambit a Entropiq.

Bitva na ostří nože. Východoevropská scéna za poslední obobí vyprodukovala množství talentovaných hráčů a ti nyní mohli sklízet plody práce. Gambit a Entropiq obstarali fantastické finále V4 Future Sports Festivalu 2021.

Gambit vs. Entropiq

Výsledek 3:2
  • de_vertigo 16:10 (9:6)
  • de_ancient 16:12 (11:4)
  • de_overpass 13:16 (2:13)
  • de_mirage 7:16 (5:10)
  • de_dust2 16:4 (12:3)

Finále začali Entropiq ve velkém stylu, když se v úvodních kolech dokázali dostat do vedení 5:0. Pak ale ztratili proti vylepšeným pistolkám a rozjela se lavina, kterou nedokázal ruský tým hrající pod českého organizací kontrolovat. Gambit byli už v polovině mapy ve vedení, které nepustili ani po výměně stran a mohli se radovat z celkového vítězství 16:10.

Zápas pokračoval mapou Ancient (pick Entropiq), kde za CT stranu začali velmi dobře hráči Gambit, ti si ziskem 11 kol výrazně řekli o zvýšení vedení v sérii. Entropiq se však ještě nevzdali a postupně snížili. Stačilo to však pouze na zisk celkově 12 bodů, tedy prohry 12:16 a ztráty druhé hry BO5 série.
Před Entropiq v tu chvíli nebyl lehký úkol a tým musel zdolat Gambit na jejich picku, aby si vynutil pokračování série. Ruský tým české organizace začal velkolepě a v úvodních půli Gambit k ničemu nepustil. Do výměny stran se šlo za stavu 13:2 a nic nenasvědčovalo dramatu. Opak byl pravdou a světová trojka rozjela velkolepý comeback. Ten se však hráčům Entropiq podařilo zastavit těsně před drtivým zvratem a po dramatické koncovce se radovali z vítězství 16:13.

Na čtvrté mapě to byli zas a znovu Entropiq, kteří začali ve velmi dobrém tempu za T-side na Mirage, kde tým uhrál 10 kol a směřoval ke srovnání série. Úvod druhé půle sice vyšel lépe Gambit, kteří získali první dva body, pak se ale jejich útok rozpadl a 6 koly v řadě Entropiq mapu ukončili.

Gambit na decider vstoupili jako znovuzrození na Dust2 nepustili, v úvodních 7 kolech, které ovládli, Entropiq ani jednou k položení bomby. Entropiq sice vždy po jednom kole ještě snížili, celkově to stačilo na pouhá 3 kola a Gambit se velkými kroky přibližovali vítězství. Jejich soupeř sice dokázal ještě v jednom kole odpovědět, na zvrat nepříznivého stavu to nestačilo a více než dvouhodinová snaha o comeback tak přišla v podání Entropiq vniveč.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.