CS:GO

Finále PGL Major: Nikdy nevyhráli Major, přesto jsou legendami! Jak dopadne střet NiKo vs. s1mple?

Finále PGL Major: Nikdy nevyhráli Major, přesto jsou legendami! Jak dopadne střet NiKo vs. s1mple?
7. 11. 2021
  |  

PREVIEW Finále PGL Major 2021 Stockholm | Jak dopadne střet velikánů? G2 Esports a NAVI si to od 20:00 rozdají o $1,000,000 v souboji, ve kterém jeden z nich pozvedne poprvé nejvýznamnější trofej v dějinách CS:GO.

Publikum ve Švédsku se během víkendu probudilo ze zimního spánku, hráči předvádí nadstandardní výkony a sledovanost bourá očkávání. Nyní už zbývá jediné, rozsoudit, kdo z dvojice Natus Vincere - G2 Esports dokráčí pro triumf, honorář a především prestiž, kterou titul Major šampiona přináší.

Základní informace o finále:


Natus Vincere vs. G2 Esports

  • NAVI neztratili na PGL Major jedinou mapu
  • G2 Esports nepoznali porážku v 9 zápasech v řadě
  • G2 Esports naposledy porazili NAVI v červnu 2020
  • Poslední měření sil ovládli NAVI (3:0, finále IEM Cologne 2021)

Podtitulem finálového klání by mohl být také souboj světových hvězd a dnes už i legends CS:GO - Aleksandr "s1mple" Kostyliev vs. Nikola "NiKo" Kovač. Na jedné straně Ukrajinec, kterému už chybí titul jediný právě z Major turnaje. Ve svých čtyřiadvaceti letech, byl nejlepším hráčem roku, posbíral 16 MVP ocenění ze světových turnajů.
Bosenský Nikola "NiKo" Kovač, který je stejně starý jako jeho dnešní úhlavní nepřítel, stále také čeká na svoji první Major trofej, nikdy se navíc nestal nejlepším hráčem roku a k tomu všemu by dnes mohl udělat významný krok.

Obě největší hvězdy se rozjížděly postupně, ne v každé sérii hráli ten nejlepší Counter-Strike, ale oba si vybraly správný nástup v semifinále, během kterého s1mple nastřílel 50 killů (2:0 vs. Gambit), na 3 mapách v sérii s Heroic se NiKo předvedl rovnými 81 killy.

Nebude to však jen o těchto dvou hráčích, své budou chtít předvést i hráči jako AmaNEk, Jackz nebo Hunter na jedné straně, eletronic a Boombl4 na straně druhé. 

Ještě před finále dojde na showmatch mezi Copenhagen Flames a týmem, který vybírala legenda Get_Right, která už donesla při zahajovacím ceremoniálu pohár pro budoucího vítěze.
Program finálového dne PGL Major Stockholm 2021 | Zdroj: Twitter @PGLesports
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.