CS:GO

Finále IEM Katowice je tady! Kdo pozvedne ušatý pohár nad hlavu?

Finále IEM Katowice je tady! Kdo pozvedne ušatý pohár nad hlavu?
27. 2. 2022
  |  

Jubilejní desátý ročník IEM Katowice je téměř u konce. Zbývá nám poslední krok k odhalení jeho vítěze, budou to zástupci příběhu o stand-inovi FaZe, nebo zde uvidíme vítězství šestnáctiletého talenta m0NESYho? Obě strany zatím předvádí skvělé výkony a dá se očekávat, že finále půjde do decideru své BO5 série.

G2

Při představování začneme týmem, který je na tom z hlediska rankingu o něco lépe, týmem G2. Německé organizaci patří aktuálně pátá příčka, případné vítězství by ale zde mohlo znamenat posun vpřed tabulkou. Cestu G2 jsme posupně mapovali v jednotlivých preview, stojí to ale rozhodně za zopakování. 

Hned na úvod totiž přišla šokující porážka s fnatic v prvním kole Group stage,následný run lower bracketem ale ukázal, že v tomto turnajei G2 rozhodně budou chtít promlouvat k finálnímu pořadí. Následně se NiKovi a spol. povedlo přejet Virtus.pro ve čtvrtfinále, semifinále 2:0 proti světovým jedničkám NaVi pak bylo tím posledním, co jsme zatím od G2 viděli. Obrovským pomocníkem může být i fanouškovská základna, tu mají hráči na straně G2 fantastickou, ale bude to stačit na milovníky karrigana? A zadruhé: Bude to trojice huNter, NiKo, m0NESY, kdo německé organizaci vybojuje vysněný titul?

FaZe

Pojďme si ale představit i výchozí pozice finálového soupeře, FaZe jsou aktuálně devátým týmem světového žebříčku HLTV a i oni svými ambicemi od začátku turnaje sahali vysoko. Parta kolem karrigana proskotačila skupinou  A až do finále group stage, kde ale nestačili na NaVi. CIS tým ale skončil ve spárech druhého finalisty a FaZe si mohou vydobýt výrazný úspěch právě bez nutnosti přetočit poslední prohru v turnaji. V koncovce turnaje ale již sledujeme de facto z obou stran bezchybnou jízdu.

Nejprve FaZe překvapili Gambit výsledkem 2:0 světové dvojky Gambit a včera si namazali stejným poměrem Heroic. Pokud u G2 bylo zmíněno, že za nimi stojí obrovská fanouškovská báze, u FaZe stačí zmínit jediné jméno - karrigan. Dánský IGL se v průběhu své kariéry stal miláčkem publika a se svou čepicí v polských barvách si i letos vybudoval jasnou image oblíbence. Bude to ale stačit, nebo sílu fanouškovství nenahradí prezence na serveru?

Jednotlivé zápasy IEM Katowice 2022 se neobejdou ani bez streamu, ten oficiální naleznete zde, chybět ale nebude ani český komentář!

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.