CS:GO

Finále IEM Cologne: G2 Esports vstupují do historie, když ovládli jasně finále nad ENCE

Finále IEM Cologne: G2 Esports vstupují do historie, když ovládli jasně finále nad ENCE
6. 8. 2023
  |  

G2 Esports dokázali ovládnout strhující finále IEM Cologne 2023, když si v BO5 sérii před plnou kolínskou arénou poradili s jedním z největších překvapení celého turnaje, týmem ENCE v poměru 3:1.

Strhující finále IEM Cologne 2023 slibovalo vyrovnanou podívanou. Opak byl však minimálně v úvodu pravdou. G2 Esports se dokázali okamžitě za CT stranu mapy de_nuke dostat do rychlého vedení, ENCE se nepodařilo probudit ani za T-side, posléze ani za CT, klíčové španělského AWP hráče a postupně se jim kontakt se soupeřem vzdaloval. ENCE dokonce nebodovali na CT straně ani jednou a G2 Esports jasně zvítězili na první mapě 16:4.

Druhá mapa začala lépe pro tým ENCE, kterému se podařilo získat na úvod několik kol. O vedení však tým velmi rychle začal přicházet a stále se mu nepodařilo předvádět srovnatelně kvalitní hru jako jejich soupeři. G2 Esports sice odešli z poloviny poraženi 7:8, pak však dokázali velmi rychle strhnout vývoj díky skvělému startu za CT na svoji stranu. V jednom z klíčovém kole se z ninjy blýsknul skvělým playem hunter. Konec přišel po 26. kole, když mapu G2 ukončili za stavu 16:10.

Třetí mapa (de_anubis) začala skvěle pro ENCE, kteří konečně dostali do hry všechny včetně sunpayuse, kterému ty předchozí vůbec nesedly. Prohrávající ENCE dokázali podchytit nejen začátek první poloviny, ale pak v klíčové fázi zvládli i přechod mezi polovinami (10:5) a začátek druhé, kdy odskočili do klíčového náskoku. Stíhací jízda G2 Esports se zastavila až v předposledním kole, kdy ENCE využili početní převahu a zvítězili 16:13.

Bitva mezi ENCE a G2 Esports pokračovala do 4. mapy, kterou byl Ancient. První jmenovaný celek sice získal první dvě kola, nicméně následných 8 bodů patřilo jasně jejich soupeři. G2 Esports se krok za krokem blížili vítězství a titulu.

ENCE vs. G2 Esports

Výsledek - 1:3
  • de_nuke 4:16 (4:11)
  • de_mirage 10:16 (8:7)
  • de_anubis 16:13 (10:5)
  • de_ancient 9:16 (6:9)
  • de_vertigo

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.