CS:GO

Titul z Gamers8 míří do Francie. Vitality pomohl ZywOo, SunPayus s ENCE nestačil

Titul z Gamers8 míří do Francie. Vitality pomohl ZywOo, SunPayus s ENCE nestačil
20. 8. 2023
  |  

V grandfinále velkolepého turnaje Gamers8 se o titul a $400,000 popraly celky Vitality a ENCE. Druhé zmínění sestavy však nakonec v sérii, která se díky vyrovnanosti obou týmů velmi protáhla, nepomohl ani velmi dobrý výkon španělského hráče SunPayuse. Toho takřka bezchyby zastínil ZywOo, který si i odnesl MVP ocenění.

Grandfinálovou podívanou po showmatch, který se odehrál v saudskoarabském Rijádu, začali lépe ENCE, kteří na T-side mapy de_anubis po úvodu vedli už 7:1. V závěru půle sice ještě Vitality snížili, ale stačilo to pouze na výsledek 4:11. Pak však vítěz posledního CS:GO Major získal 3 úvodní kola a vypadalo to nadějně. Tu ovšem vzali ENCE vzápětí, když sérií 5 kol ovládli první mapu 16:7.

Druhá mapa finálové série nabídla zajímavou konfrontaci na mapě de_mirage, kde se z pohledu ENCE prezentoval opět velmi dobrým výkonem Alvaro "SunPayus" Garcia, jehož přísun killů ovšem nestačil. ENCE dokonale zastínila dvojice ZywOo & flameZ, která společně nastřílela takřka 50 killů a přivedla díky velmi dobré T-side tým v polovině k výsledku 9:6 a následně za CT už neměla problém s ukončením a srovnáním série.

O titulu a největší části přísunu peněz z prizemoney se rozhodovalo tedy na mapě de_nuke, kde měli sice výhodu CT strany hráči ENCE, dokázali z ní však vytěžit pouhých 8 kol a už to nebyl natolik obývaný tým tažený velkolepě hrajícím AWP hráčem. Naopak kompaktní Vitality po změně stran jasně ukázali svoji sílu a dominanci, a došli si pro vítězství 16:9, které znamenalo titul.

ENCE vs. Vitality

Výsledek - 1:2
  • de_anubis 16:7 (11:4)
  • de_mirage 12:16 (6:9)
  • de_nuke 9:16 (8:7)

Zdroj úvodní fotografie: Twitter @Gamers8GG

Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport