CS:GO

FaZe podepisují polského Filipa "⁠NEO⁠" Kubski do role interim Head Coach

FaZe podepisují polského Filipa "⁠NEO⁠" Kubski do role interim Head Coach
28. 7. 2023
  |  

Šestatřicetiletý Filip "⁠NEO⁠" Kubski se stává dočasným hlavním trenérem CS:GO sekce organizace FaZe. Ta potvrdila akvizici jen několik hodin před startem hlavní fáze IEM Cologne 2023, kde budou FaZe figurovat v roli jednoho z favoritů.

Bývalý polský hráč Filip "NEO" Kubski měl několik týdnů po konci organizace HONORIS, kterou v roce 2020 s dalšími polskými legendami založil, volno. Nyní se však vrací zpět, o čemž se již poslední dny spekulovalo, do kolotoče světového Counter-Strike, jehož zraky nyní směřují do německého Kolína nad Rýnem, kde by měla odstartovat skupinová fáze IEM Cologne.

Na šestatřicetiletého Poláka ukázali podle spekulací FaZe, kteří si jej vyhlédli jako náhradu za odcházející švédského trenéra Roberta "RobbaN" Dahlströma, který se před několika týdny rozhodl pro konec aktivní Counter-Strike kariéry v roli trenéra. Právě pod ním zažili FaZe velký vzestup, na který nyní bude chtít NEO Navázat.

Filip "⁠NEO⁠" Kubski byl spojen v minulém desetiletí zejména s východoevropskou organizací Virtus.pro, pod jejíž značkou spoluvytvořil dnes již legendární polskou sestavu, která ve své době patřila k jednomu z nejlepších "národních" rosterů na světě. 

Byť byl spojen hlavně s polskou scénou, ať již jde o Virtus.pro nebo HONORIS, tak s FaZe má také svou zkušenost. On sám se totiž v roce 2019 stal dočasnou posilou tehdejší sestavy, která pod vedením srbského trenéra YNKa hledala náhradu po odchodu karrigana do MOUZ. 

V té době se podařilo zažít NEOvi premiéru proti "svým" Virtus.pro, tentokrát se ještě neví, na koho by měli FaZe narazit, přesto je jisté, že se jejich zápas odehraje v neděli od 12:30. 

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.