CS2

FaZe patří IEM Chengdu, Frozen ve finále přehrál bývalé spoluhráče

FaZe patří IEM Chengdu, Frozen ve finále přehrál bývalé spoluhráče
14. 4. 2024
  |  

První turnaj po Majoru je u konce. Ve finále si Faze hravě poradili s MOUZ 2:0 a kromě trofeje získávají také výhru $100 tisíc.

Sedmé finále z velkého turnaje v řadě, třetí CS2 trofej a první pro Frozena. Tak by se ve zkratce dalo popsat IEM Chengdu, kde se ve finále potkaly sestavy FaZe a MOUZ. Světová jednička tentokrát nezaváhala a po prohraném Majoru si trochu spravila chuť, když bývalou organizaci Slováka přestřílela s přehledem 2:0.

Frozen se tak konečně může radovat z první výhry v novém dresu. Šancí přitom ale bylo dost, šlo už o čtvrté finále, které s FaZe zažil. Až nyní je z toho ovšem výhra. A můžeme doufat, že se budou opakovat jen a jen častěji. Až téměř symbolicky přišla výhra proti MOUZ, odkud právě do současného týmu přicházel.

FaZe v klidu zvládlo vyhrát obě mapy, kterými byly Nuke a Overpass. MVP finále byl zvolen Broky, který měl rating 1.33. Těsně v závěsu byl právě Frozen, i on byl žhavým kandidátem na ocenění pro nejlepšího hráče, ale Lotyšsan byl přeci jen o něco výraznější. 

Světová jednička pokračuje v dominanci, která se táhne již sedmý turnaj v řadě. Přechod na CS2 rosteru vůbec neuškodil a ačkoliv trofej získal až teď, je jasné, že na každé akci budou hlavním favoritem. Oslavy dlouhé nebudou, již 23. dubna začíná ESL Pro League, kde FaZe také nastoupí.

FaZe - MOUZ 2:0

  • Nuke - 13:5
  • Overpass - 13:10

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.