CS:GO

FaZe jsou po 4 letech zpět na trůnu! Na čele HLTV rankingu nahradili NAVI

FaZe jsou po 4 letech zpět na trůnu! Na čele HLTV rankingu nahradili NAVI
12. 4. 2022
  |  

Velká změna přichází na čele světového CS:GO žebříčku od HLTV. Ukrajinský tým Natus Vincere střídá vítěz posledních turnajů v Katowicích a Německu, celek FaZe.

Pondělní aktualizace HLTV rankingu přinesla téměř po roce střídání na čele a pozici nejlepšího světového celku. Ukrajinský tým Natus Vincere, který se i kvůli situaci v rodné zemi potýká s mnohem závažnějšími potížemi, nahrazují FaZe. 

Ti stáli na vrcholu žebříčku už před 4 lety, tedy v dubnu 2018 a po nich následovala velká éra Astralis, která byla ověnčena desítkami triumfů a dlouhou dobů na pozici nejlepšího celku. O to stejné se pokoušeli i NAVI, nicméně prozatím se z pozice stahují.

FaZe zažili turbulentní začátek roku, který je ale paradoxně dokázal více spojit. Tým přivedl talentovaného estonského hráče Robina "ropz" Koola a chtěl útočit na největší triumfy, což se mohlo zdát jako sci-fi, nicméně opak byl pravdou. I přes covidové problémy se organizace radovala v Katowicích a nyní také v rámci ESL Pro League Season 15, což ji katapultovalo na čelo.

Zajímavý posun udělali také ENCE, které 2. místo z posledního turnaje posunulo TOP 5, dalším skokanem jsou aktuálně na 12. místě Movistar Riders a Team Liquid (14. místo).

Zdroj úvodní fotografie: Twitter @ESLCS

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.