League of Legends

Favorité překvapení ve skupině D nepřipustili, dále jdou Gen.G i RNG

Favorité překvapení ve skupině D nepřipustili, dále jdou Gen.G i RNG
17. 10. 2022
  |  

Skupinová fáze na Worlds je u konce. Posledními postupujícími se stali podle očekávání Gen.G a RNG.

Už los dopředu napověděl, že tato skupina má zřejmě dva jasné postupující. Silná asijská mužstva Royal Never Give Up a Gen.G povinnost splnila, do další fáze tak jdou právě oni. Vítěz LCK v posledním hracím dni načasoval skvělou formu a včetně tiebreakeru o první místo vyhrál všechny čtyři zápasy, jeden z favoritů na celkové vítězství turnaje začíná budit strach.

100 Thieves ovšem mohli skupinou zajímavě zamíchat. Po úvodní výhře nad CFO Flying Oyster potřebovali vyhrát i nad RNG, a nechybělo mnoho. Ještě v mid-game měli gold lead i jednoho dragona od zisku souly, ale činský soupeř ukázal, proč dvakrát po sobě vyhrál MSI. V teamfightech i celkové exekuci ukázali obrovský náskok a i když 100 Thieves dělali, co mohli, nakonec to ovšem nestačilo. V posledním zápase s Gen.G šlo z jejich pohledu už jenom o kosmetický výsledek.

Poslední zástupce z LCS tak dokonal nejhorší ročník pro tento region vůbec. Celkové skóre 3-15 s nula postupy je ukázka velkého propadu, ze kterého se musí týmy oklepat. NA sice nikdy nepatřilo mezi velké favority, ale alespoň jeden postup dokázal někdo urvat. Podruhé za sebou se nedařilo ani Evropě, stejně jako v roce 2021 do play-off postoupil jediný tým.

  • Skupina D

  1. Gen.G 5-1*

  2. RNG 5-1

  3. 100 Thieves 1-5

  4. CFO Flying Oyster 1-5

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.