League of Legends

Favorité na MSI nezaváhali, G2 bylo blízko senzaci

Favorité na MSI nezaváhali, G2 bylo blízko senzaci
10. 5. 2024
  |  

Úvodní čtyřka zápasů play-off MSI je za námi. Co nám napověděly?

Úvodní nálož zápasů MSI je za námi. Osmička týmů mezi sebou odehrála BO5 série, ve kterých se očekávaly postupy hlavně organizací z LCK a LPL. Roli favoritů nakone zvládly, ale ve dvou případech se o výsledek bojovalo až do konce. Řeč je hlavně o poslední sérii mezi G2 a T1, která málem přichystala jedno z největších překvapení nejen letošního turnaje, ale všech mezinárodních turnajů.

Evropský mistr vstoupil do série prohrou, ale po dvou přesvědčivých výhrách měl v rukách pomyslný mečbol. Fanoušci již vzpomínali na památný rok 2019, kdy G2 nejúspěšnější historie vyřadilo a dokráčelo si až pro celkový triumf. Pojítko mězi oběma sériemi, Caps, znovu hrál v naprosto fantastické formě a legendárního Fakera trápil na každé mapě. Ale jelikož nežijeme v pohádce a happy-endy nejsou samozřejmostí, evropský šampion nakonec celou sérii prohrál 2:3.

Ukázalo to ale, že neotřesitelná role favoritů nemusí být na tomto turnaji tak daná. Dva dny před touto sérií proti sobě nastoupily celky BLG a PSG Talon, ku překvapení všech se také došlo až na pět zápasů. Taiwanci, kteří na rozjezd MSI padli s FlyQuest, dokázali LPL šampiony dostat až do maximálního počtu zápasů - a i to si zaslouží obdiv. Rozhodně získali velký kredit do nadcházejícího Lower Bracketu.

Tam vyzvou právě G2, což znamená souboj těch nejlepších poražených. Oba totiž natáhli sérii až na pět zápasů, což se Fnatic, a ani Team Liquid, nepovedlo. NA jednička a EU dvojka sehrají zbývající duel. A jaký je harmonogram? Domácí fanoušci zřejmě neocení sobotní vstávání v šest ráno, aby zápas českých zástupců Humanoida a Nightshara. V neděli ve stejný čas se utkají G2 s PSG. Horní bracket začne ve stejné dny v 11:00.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.