League of Legends

Favorité G2 a PSG Talon zvládli první den MSI 2023

Favorité G2 a PSG Talon zvládli první den MSI 2023
2. 5. 2023
  |  

MSI 2023 je oficiálně tady! Londýn rozehrál první den play-inu, ve kterém nastoupila také evropská dvojka G2. Brazilci LOUD pro ně nakonec soupeřem vůbec nebyli.

Pozornost fanoušků LoLka směřuje do Anglie. Do londýnského olympijského parku se sjela současná světová špička, aby v následujících třech týdnech korunovala v pořadí již osmého šampiona MSI. Letošní edice je plná změn, ve které fanoušci uvidí například méně týmů z wildcard regionů a také nový formát. Ten svou premiéru spatřil právě v úterý 2. května.

Play-in kopíruje LEC fanouškům dobře známou Group Stage, z osmi týmů vzejdou tři postupující. Ve výběru jsou i G2, kteří právě svůj úvodní duel odehráli. Los jim určil LOUD, brazilský tým, jenž na sebe zajímavě upozornil na posledních Worlds. I letos na hráče šli dobré reference, ale evropská dvojka byla nad jejich síly.

První hru přitom Brazilci měli dobře rozjetou, ve 20. minutě vedli o 5 tisíc goldů, ale náskok ve výhru přetavit nedokázali. Ukázala se kvalita i zkušenost LEC týmu, který si první bod série nenechal utéct. Caps světu poprvé také představil Nautiluse na midu, v posledních týdnech ho hojně trénoval na Solo Q.

Ve druhém zápase série už šlo o jednoznačnou záležitost, zimní evropský šampion soupeře smáznul za 20 minut a stal se druhým postupujícím dne. Ještě před nimi svou sérii odehrály týmy PSG Talon a DetonatioN FocusMe. Tam byl průběh série trochu podobný, akorát stomp favorita z Taiwanu přišel už v první hře. V té druhé museli hráči otáčet velmi nepříznivý stav, ale Japoncům nakonec neumožnili vynutit si i třetí zápas.

G2 a PSG Talon na sebe narazí ve čtvrtek od 17:00, vítěz bude mít jistotu postupu do skupinové fáze. Roster, který prohraje, ještě bude mít jednu šanci v Last Chance Qualifieru.

Ve středu 3. května je na programu druhá polovina skupin. V ní se představí například Golden Guardians z LCS, pro které je to vůbec premiéra na mezinárodním turnaji. V cestě jim budou stát vietnamští GAM, kde nastupuje populární jungler Levi. Před nimi svůj zápas odehrají BLG z Číny, kteří jsou největším favoritem na postup.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.