CS:GO
ESL Pro League

FANTAZIE! SINNERS přejeli AGO 3:0 a jsou jako první český tým v milionové ESL Pro League

FANTAZIE! SINNERS přejeli AGO 3:0 a jsou jako první český tým v milionové ESL Pro League
27. 6. 2021
  |  

Češi nebo Poláci? Bitva o krále evropské ESEA Premier svedla k odvetě SINNERS a AGO. Vítěz si zajistí postup do milionové ESL Pro League, poražený má smůlu.

Oba celky psaly po celou dobu 37. sezony ESEA Premier svoji část příběhu a svým způsobem i pohádky v konkurenci jiných týmů, které měly být favorizovány na této misi. Cesty se střetly v základní části i v play-off ve finále Upper Bracketu, kam postoupili AGO po vítězství nad silným ruským celkem forZe. Zde byli úspěšnější čeští hráči a po pár dnech si AGO měli dát s forZe odvetu, tentokrát v boji o grandfinále z LB. Opět kralovali Poláci a měli možnost odvety se SINNERS ve zmíněném posledním zápase celého play-off.

GRANDFINÁLE ESEA PREMIER S37 EU

SINNERS vs. AGO

  • Výsledek -  3:0
    • default 1:0 na základě postupu z Upper Bracketu
    • de_nuke 16:8 (10:5)
    • de_vertigo 16:12 (11:4)
    • de_mirage
    • de_ancient
Vedení 1:0 na základě postupu v UB a zároveň fantastický nástup do mapy Nuke, kde SINNERS šli za T-side do vedení 9:0, až v tu chvíli jakoby AGO pochopili, že jim čeští hráči nedají nic zadarmo. Polovina úvodní hrané mapy skončila 10:5 ve prospěch českých zástupců. Polští hráči ale zvládli pistol round a přiblížili se na dostřel.
SINNERS  se chytili za stavu 10:8, kdy stačilo 1 kolo, economy by nebyla ideální a vše by směřovalo ke srovnání průběžného skóre. Vše pro AGO ale zmařil svým clutchem a celkovými 3 killy v daném kole Adam "NEOFRAG" Zouhar. V dalším kole kromě AWP u narozeninového oslavence Oskara přiskočil se stejnou zbraní také SHOCK, který třemi killy s AWP kočíroval vítězství v kole a nutnost "pouhého force buy" v dalším kole od AGO. Celkovou sérií 6 kol v řadě dokázala český jednička dotáhnout Nuke do úspěšného konce v poměru 16:8.

Druhou mapou série bylo Vertigo. Zde se oba týmy potkaly již v obou předchozích vzájemných duelech v rámci právě ESEA Premier, ale i předtím v Snow Sweet Snow 2 Regionals. Pokaždé čeští hráči odcházeli jako vítězové a ani jednou nenechali polské zástupce uhrát dvojciferný počet kol.

Velmi dobře začal nejlepší česko-slovenský tým i dnes, kdy se dostal k náskoku 9:3 a vše směřovalo k úspěšně zvládnuté misi a cíli, který avizoval v úvodním rozhovoru pozačátku angažmá i trenér tomkeejs. Po polovině, která skončila 11:4 to vypadalo, že se AGO nadechli a táhli za srovnáním. Za stavu 11:9 se však opět SINNERS rozehráli a tíhli k 15. bodu. Tentokrát se sice polští hráči přes pomyslnou 10 kol dostali, ale nebylo jim to nic platné! SINNERS se stávají vítězem aktuální ESEA Premier.


Kromě postupu mezi nejlepší týmy světa a možnosti hrát o velký prizepool v ESL Pro League S14 si SINNERS za vítězství v ESEA Premier připisují také slušných $20.000 a věc, o které se až tolik nemluví. Jako vítěz evropské části této soutěže mají dle webu pro.eslgaming.com jistou účast v uzavřené kvalifikaci na jeden z DreamHack Open turnajů, což může být skutečná vstupenka k dalším pozvánkám na věhlasné turnaje nebo kvalifikací na ně. Přidáváme se ke gratulantům!

Zdroj úvodní fotografie: Twitch SINNERS Esports
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.