League of Legends

Faker má další trofej, s T1 ovládl premiérový turnaj EWC

Faker má další trofej, s T1 ovládl premiérový turnaj EWC
7. 7. 2024
  |  

Why always him? Faker s T1 má další trofej do už tak bohaté sbírky. S týmem si ze Saudské Arábie odváží trofej Esports World Cup.

Jedenáct let po začátku kariéry a Faker stále vítězí. Korejský midlaner je nejúspěšnějším hráčem historie League of Legends. Je velmi pravděpodobné, že jeho úspěchy už jenom tak někdo nepřekoná. Ke svému bohatému portfoliu trofejí nyní přidává další, kterou si odváží ze Saudské Arábie.

T1 se totiž stalo historicky prvním vítězem nového turnaje Esports World Cup. Turnaj s bohatým prizepoolem se uspořádal netradičně uprostřed splitu, a také výjimečně mimo struktury Riot Games. Studio neodolalo štědrým penězům movitých šejků a povolilo uspořádat po velmi dlouhé době akci tohoto typu.

Ačkoliv se v Riyádhu potkala světová špička o osmi týmech, turnaj takový hype nevzbudil. Podprůměrná sledovanost a malé zmínky na sociálních sítích hovoří za vše. To ovšem hráče trápit nemusí, zejména ty z T1. Odčinili nedávné MSI, kde skončili v semifinále, a nyní dokráčeli pro další mezinárodní trofej.

Cesta do finále přitom nebyla vůbec jednoduchá. Korejci museli porazit oba silné čínské celky, přičemž hned ten první, BLG, je porazil právě na MSI v semifinále. Odveta dopadla vítězně pro Fakera a spol., kteří v dalším kole nezaváhali s Team Liquid - i když jim jednu mapu nechali.

V grandfinále s Top Esports už se hrálo na 3 vítězné. Další silný čínský celek, který budil respekt, protože v prvním kole poslal domů nejlepší tým světa Gen.G. V tradičním LCK-LPL souboji nakonec parta T1 nezaváhala, i když jsou jim prohry ve finále často vlastní. Po skóre 3-1 mohli jít slavit a získat další potřebnou motivaci do zbytku roku, kde půjde o další domácí trofej. Tu by moc rádi získali, protože momentálně v Koreji vládne po čtyřech výhrách Gen.G.

EWC se naplno rozjíždí. Turnaj v Dota 2 jede v plném proudu a v polovině měsíce dojde i na očekávané CSko.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.