League of Legends

Faker a T1 dovršili perfektní split, ve finále LCK si poradili s Gen.G

Faker a T1 dovršili perfektní split, ve finále LCK si poradili s Gen.G
2. 4. 2022
  |  

T1 jsou zpět. Nejúspěšnější tým světa po dvouleté odmlce přidává do sbírky další trofej pro vítěze LCK, celkově jihokorejskou ligu ovládli už desetkrát.

Poslednímu triumfu T1 navíc předcházela nejdominantnější předehra v historii LCK. V základním splitu vyhráli všech 18 zápasů, což se předtím nikomu v Jižní Koreji nepovedlo. T1 překonali svůj původní rekord, který tvořil 14 zápasů bez porážky. Pod novou značkou, mladými talenty a stále skvělým Fakerem nyní začínají psat zcela nový příběh.

První cíl pro rok 2022 je splněn – vyhrát domácí trofej. Díky tomu pojedou T1 po dlouhé době reprezentovat region na MSI, mezinárodní turnaj v polovině roku, který Faker a spol. vyhráli dvakrát – v roce 2016 a 2017. Z pohledu organizace se tu rýsuje velkolepý návrat zakončený ziskem trofeje. Navíc, poprvé vůbec se MSI odehraje na jejich domácí půdě, konkrétně v jihokorejském městě Busan. A národní hrdost je něco, na co tento asijský stát hodně slyší.

O T1 se hovoří jako o nejlepším týmu světa a to zcela zaslouženě. V LCK nenarazili na přemožitele, největší vyzyvatel v podobě Gen.G s nimi padl 1:3 právě ve finále. Jak skutečně silní T1 jsou se uvidí na mezinárodních turnajích, kde budou hrát ti nejlepší z nejlepších. V posledních letech se daří hodně LPL, ale odepisovat se nesmí ani LEC.

Pro mladý roster je toto navíc výborná motivace do budoucna. Vyjma Fakera totiž všichni slaví svou první trofej v životě. Není to náhoda, organizace před časem nastavila kompletně novou strategii a začala si postupně vychovávat své hráče, kterým lídra dělal právě legendární midlaner. Výsledek? Na každé pozici mají jednoho z nejlepších hráčů světa, zejména botlane duo Gumayusi a Keria funguje jako perfektně namazaný stroj.

Smutným hrdinou finále je midlaner Chovy. Právě on je často nazýván nástupcem Fakera, protože v zápasech zvládá předvádět neskutečné věci. Jedná se navíc o jednoho z nejvíce dominantních lanerů ve hře, ale bohužel pro něj, titul mu stále uniká. Ve finále LCK byl i s nedávno skončeným duelem s T1 již popáté, ale vždy odešel jako poražený.


Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.