League of Legends

Excel měli postup blízko, ale G2 nakonec postup do finále vyválčilo

Excel měli postup blízko, ale G2 nakonec postup do finále vyválčilo
24. 7. 2023
  |  

Úvodní kolo play-off LEC zná svého prvního finalistu. Jsou jimi G2, kteří nakonec vypjatou sérii s Excel zvládli a zahrají si o svůj druhý letošní titul.

Mohla to být senzace roku, ale parta Excel nakonec vytoužený postup nezvládla. Sérii s favority G2 Patrik a spol. natáhli až do pátého zápasu, kde měli k dispozici Soulu a lead v mid game, ale ani to na zkušené borce nestačilo. V důležité chvíli se jim podařilo získat Barona a následně utkání otočit ve svůj prospěch, vybojovali si tak druhé své letošní finále.

Excel byli skutečně blízko fantastické výhře, ale ve vypjaté chvíli nedokázali zachovat klid. Po prohře 2:3 tak putují do Lower Bracketu, kde se utkají s lepším z dvojice Fnatic a Heretics. Vítěz této série postoupí do finále a dostane šanci zabojovat o v pořadí třetí triumf v letošní LEC sezóně.

Bohužel pro české fanoušky se neopakuje Patrikovo finále, který v roce 2019 s Origen do závěrečné série došel. Bylo z toho bohužel jenom druhé místo, po němž následovalo spíše trápení se současným týmem Excel. Aktuálně mají možná nejlepší formu za svou dobu působení, ale pro odvetu s G2 musí zvládnout ještě jednu sérii.

Fnatic a Heretics odehrají svůj duel v pátek 28. července, o den později si zahrají semifinalisté a vítěz bude korunován koncem týdne v neděli.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.