CS:GO

ex-MAD Lions ve finále REPUBLEAGUE zdolali fnatic 2:1 a radují se z titulu

ex-MAD Lions ve finále REPUBLEAGUE zdolali fnatic 2:1 a radují se z titulu
29. 6. 2022
  |  

Z role outsidera finále rovnou na vrchol. Asi tak by se dala nazvat finálová jízda ex-MAD Lions, kteří si po tříhodinové bitvě s fnatic zajistili triumf ve třetí sezoně REPUBLEAGUE. Po SKADE a fnatic jsou tak třetím týmem, který evropskou ligu dokázal ovládnout.

Již samotné veto naznačovalo, že bychom se mohli dívat na napínavou BO3 sérii, která zaslouženě nesla přídomek finálová. Pick Mirage v podání ex-MAD Lions, na který reagovali fnatic Nukem a decider Ancient, velmi vyrovnané mapy na obě strany, ten veselejší ale mohl být jen jeden.

Hned ze začátku hra vypadala velmi jednostranně, Mirage sice byla volbou ex-MAD Lions, ale rájem fnatic. Ti si za defenzívu rychle vypracovali náskok a díky fantastickému výkonu roeJe a nicoodoze získali úvodní polovinu poměrem 13:2. Pak se ale karta obrátila. Absolutní bezmoc v úvodní čtveřici kol sice dokázali fnatic odrazit ziskem čtrnáctého bodu, pak se však děly věci nevídaného charakteru. Ex-MAD Lions ukázali obrovskou vůli a um, vzali devět kol v řadě a hrozili ukončením za stavu 15:14 v jejich prospěch. Fnatic sice zvládli získat alespoň jedno kolo, v prodloužení se k jejich zklamání taktéž dočkali pouze jediného bodu a mapu Mirage opouštěli za stavu 16:19 pro soupeře. Lví podíl na vítězství ex-MAD Lions bezesporu nesl Woro2k, který na první mapě finále nastřílel sedmatřicet killů, čímž ovládl tuto statistiku a znovu potvrdil své kvality.
Spravit chuť si ale mohli na svém Nuku, na něm sice pustili v roli teroristů soupeře do čtyřkolového vedení, náskok ale záhy smazali  a úvodní polovinu nakonec získali 8:7. Nejtěsnější možný výsledek rozhodně mohl ještě bolet. Vyhrané pistolky pro ex-MAD Lions a následná dvojice kol znamenaly vedení 10:8, na to ale zareagoval vítěz druhé sezony REPUBLEAGUE osmičkou kol a bez zaváhání poslali obě strany na rozhodující Ancient.

Rozhodující mapa byla, na základě výsledků v REPUBLEAGUE, možná o něco málo nakloněna právě budoucímu vítězi. A hlavně tedy hráči Woro2K, který na všech třech mapách skončil na samotném vrcholu tabulky svého týmu. Ancient sice bývalé akvizice MAD Lions museli začínat na nepříjemné teroristické straně, díky pistolkám se však dostali do tempa a úvodních pět kol se jim přisypalo do kapes. Pak už se ozval soupeř, fnatic snížili na 3:5 a pokoušeli se o otočku. Tu ale ex-MAD Lions zatrhli a vzali první polovinu 9:6. Pak už byl na serveru skoro jenom jeden tým, britská organizace za teroristy nestačila nastolenému tempu a se ziskem pouhých dvou kol za defenzívu prohráli v decideru 8:16.

ex-MAD Lions se tak po napínavé bitvě mohou radovat ze zisku titulu šampiona REPUBLEAGUE Season 3 a navíc příjemné peněžní odměny 75000$.

fnatic vs. ex-MAD Lions

Výsledek - 1:2
  • de_mirage 16:19 (13:2)
  • de_nuke 10:16 (8:7)
  • de_ancient 8:16 (6:9)

Zdroj úvodního obrázku: Twitter @REPUBLEAGUE

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.