League of Legends

Evropské regionální ligy jdou do semifinále, Random stále ve hře

Evropské regionální ligy jdou do semifinále, Random stále ve hře
14. 8. 2022
  |  

Tier 2 evropské soutěže míří pomalu do svého finiše, kromě cenné trofeje jde také o nasazení do European Masters. Které tři týmy v LFL či LVP momentálně zbývají?

LVP – Španělsko

Hlavní zpráva z jihu Evropy je, že Random s BISONS z play-off stále nevypadl. Podařilo se jim porazit Barcu i KOI a zaslouženě postoupili do semifinále, kde je čeká souboj s Giants. Vítěz základní části vypadal v průběhu splitu velmi dobře, v offseason se jim podařilo získat hráče jako Jiizuke nebo Advienne, veterány LCS, resp. LEC.

Nicméně v prvním kole play-off přišel výbuch. S Heretics padli jasně 0:3 a propadli se tak do spodního semifinálového bracketu, kam se k nim probojovali právě BISONS. Ti měli horší závěr základní části, ale ve vyřazovací části zatím ukazují, že jim BO5 série sedí. Mají nápadité drafty, které kdykoliv mohou ozvláštnit netradičním pickem.

Historicky BISONS prohráli ve Španělsku pouze jedinou BO5 sérii, a to bylo jarní finále proti Fnatic TQ. Účast v poslední dvojce mohou klidně zopakovat, pro novou organizaci by to byl výborný ročník zejména proto, že od nich příliš nikdo moc nečekal. Nenápadný roster ukazuje svou kvalitu a o jejich hráče by mohl v případě domácího i mezinárodního úspěchu projevit zájem někdo z vyšších pater.

To ale zatím předbíháme, nejprve je nutné zvládnout nadcházející sérii. Vzájemné zápasy ze základní části jsou 1-1, čili ani jeden z týmů toho druhého v průběhu splitu nedominoval. Sázkové kanceláře favorizují Giants, jejich forma až do play-off vypadala velmi dobře. Pro BISONS zase může hrát větší rozehranost, mají ve svých rukách o jednu sérii navíc, což jsou cenné zkušenosti a další informace na současnou metu.

Random jde do boje v pondělí od 18:00, v případě postupu bude finále 20. srpna v sobotu.

LFL – Francie

Ani tentokrát Karmine Corp nezískají domácí titul, a co hůř, nepojedou ani na EU Masters. Hvězdnému rosteru se v nabité konkurenci nedaří a tentokrát vypadl již v prvním kole proti GameWard, kde nastupuje i slovenský support Kamilius.

Ten s týmem zažil zatím nejlepší split vůbec, bohužel v následujícím kole už nestačili na silné Vitality.Bee a split pro ně skončil. GameWard však nemusí úplně smutnit, díky tomuto výsledku se kvalifikovali do play-in fáze EU Masters a okusí tak mezinárodní zápasy.

V semifinále proti sobě nastoupí Vitality.Bee a úřadující vicemistr Team LDLC, který překvapivě padl s Team BDS Academy v horním bracketu. Crownieho a spol. trošku na začátku ovlivnili odchody Erdoteho a Agresivaa do hlavního rosteru, ale support se před časem vrátil a vytvořil znovu obáváné duo se slovinským ADC.

Akademie LEC týmu je tak podruhé za sebou ve finále, kde se pokusí konečně urvat titul. Pokud postoupí Team LDLC přes Vitality.Bee, bude k vidění rovnou rematch jarní závěrečné série.

Semifinále je na programu ve středu od 18:00, finále ihned den poté ve stejný čas.
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.