League of Legends

Evropa dostala čtvrtý slot na Worlds, který z regionů na šampionátu neuvidíme?

Evropa dostala čtvrtý slot na Worlds, který z regionů na šampionátu neuvidíme?
22. 7. 2022
  |  

Vyvrcholení dvanácté sezóny se blíží a konečně známe rozložení sil na vrcholné akci roku. Které soutěže budou ty nejzastoupenější a koho v San Franciscu určitě nebudeme mít možnost sledovat?

Těžká současná mezinárodní situace přímo zasahuje i do esportu a League of Legends není výjimkou. Již před sezónou ve světle ruské invaze došlo od Riot Games ke zrušení oficiálně soutěže pro region CIS zastřešující Rusko, Ukrajinu, Bělorusko a další východní státy. Nyní je již oficiálně rozhodnuto, že se žádný tým z tohoto regionu nezúčastní Worlds.

A následující sdělení je pro nás to nejklíčovější. Čtvrtý slot totiž získává Evropa, na nejdůležitější akci roku uvidíme rovnou kvarteto organizací z LEC. Stalo se tak teprve podruhé v historii, poprvé jsme mohli fandit rovnou čtyřce týmů našeho regionu v roce 2020. Celkově jsou místa přidělena následovně.

Rozdělení slotů pro Worlds 2022 | Zdroj: lolesports

Do play-in fáze tak z favorizovaných regionů zamíří čtvrté seedy z LPL a LCK, z Evropy rovnou dvě organizace ze čtvrtého a třetího místa. Ty budou otestovány třetím týmem LCS a celky mimo jiné z Japonska, Turecka či Oceánie.

Jak se LEC vyvíjí a kdo bude mít největší šanci postoupit zjistíte zde. Sezóna je ještě víceméně před námi a budeme s napětím čekat třeba i na to, který ze zástupců domácí scény v Americe vyzve čínské supertýmy.

Zdroj úvodní fotografie: lolesports

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč