League of Legends

Evil Geniuses stompli MAD Lions, postupují také RNG

Evil Geniuses stompli MAD Lions, postupují také RNG
4. 10. 2022
  |  

Souboj EU vs. NA tentokrát dopadl vítězně pro LCS. Evil Geniuses jasně přehráli MAD Lions a poprvé v historii se podívají do Worlds.

Kromě premiéry severoamerické organizace se odehrálo také další prvenství. Vůbec poprvé na Worlds vyhrál tým z LCS v BO5 sérii nad evropským soupeřem. Nutno dodat, že zaslouženě. Evil Geniuses šli do zápasu o postup lépe připraveni a průběh večera měli zcela jasně pod kontrolou.

U MAD Lions se potvrdilo, že současnému rosteru BO5 série nejdou. V letošním roce vyhráli pouze jedinou, a to tu předchozí proti vietnamským Saigon Buffalo. Předtím na domácí scéně poznali pouze porážky, ta přišla i nyní. Bohužel pro ně to znamená, že cesta na Worlds končí. 

Podruhé ze tří pokusů také neprochází přes play-in, naposledy se to stalo před 2 lety ještě s Čechy Carzzym a Humanoidem v sestavě. Evropský celek má na svém kontě unikátní statistiku, je jediným týmem z majoru regionu, kterému se nepodařilo projít přes play-in – a to hned dvakrát.

Naopak Evil Geniuses mohou slavit. Jejich premiérová účast na Worlds je přetavena rovnou i do skupinové fáze, přirazeno jim bylo béčko s JD Gaming, G2 Esports a DWG KIA, což se s přehledem dá označit za skupinu smrti. Úspěch LCS týmu je cenný i v tom, že přes play-in prošli i s náhradníkem v sestavě. ADC Kaori do rosteru přišel po nečekané zdravotní pauze Dannyho až v semifinále play-off.


RNG zaváhání nepřipustili

Trojnásobný MSI vítěz šel do série s japonskými DFM jako obrovský favorit, o to větší překvapení byla úvodní prohra. Japonský tým předvedl výbornou hru a senzačně šel v sérii do vedení, dokonce poté fantasticky zvládl early game i v následujícím utkání. RNG pak zvládli několik zajímavých plays a skóre otočili, zbytek série pak byl dle očekávání v jejich režii.

LPL tým tak znovu postupuje do skupinové fáze Worlds, přirazen byl do déčka, kde se utká s Gen.G, 100 Thieves či taiwanským šampionem CTBC Flying Oyster. Do skupiny A za T1, EDG a C9 míří Fnatic.

Výsledky play-in

Evil Geniuses - MAD Lions 3:0

RNG - DFM 3:1

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.