Partnerství

Evil Geniuses oznámil nové partnerství s anglickým fotbalovým klubem Wolves

Evil Geniuses oznámil nové partnerství s anglickým fotbalovým klubem Wolves
28. 7. 2021
  |  

Partnerství e-sportu a tradičních klubů je v posledních letech čím dál častější. Na poli managementu se odehrál další velký deal, který tentokrát propojí tradiční severoamerickou organizaci Evil Geniuses s klubem z Premier League Wolves.

Trošku překvapivě nebyla zveřejněna konkrétní částka, kterou čínská společnost Fosun Group vlastnící Wolves do Evil Geniuses zainvestovala, nýbrž dohodnutá valuace e-sportové organizace. Ta podle oficiálního vyjádření činí $255 milionů (v přepočtu cca 5,5 miliardy korun), ve zprávě také stojí, že Čínané do týmu vstoupili s "menší investicí".

Od spolupráce si obě strany slibují vzájemnou pomoc. Wolves jakožto jeden z tradičních fotbalových klubů díky Evil Geniuses osloví novou sortu fanoušků, lehce zapamatovatelné oranžovo-černé logo s vlkem by se mělo stát součástí všech dresů, které nosí e-sportoví zástupci napříč tituly. Evil Geniuses mají rostery ve všech zásadních hrách současnosti jako League of Legends, Dotě 2, CSGO či Valorantu.
Wolves naoplátku díky svým čínským kontaktům pomůže e-sportovému týmu při expanzi do Asie, kde profesionální hraní počítačových her každoročně roste vysokým tempem. Společnost Fosun Group se mimo jiné postará o lokalizaci obsahu do čínštiny, a také počítá s poskytnutím základny pro nadcházející Worlds, které se koná právě v Číně. Nejprve se tam Evil Geniuses ovšem musí kvalifikovat.




Nebude se jednat ale pouze o expanzi na čínský trh, oba týmy společně plánují vytvářet mnoho zajímavého obsahu i pro západní fanoušky či přijít se zcela novým merchem.

Russell Jones, generální marketingový ředitel Wolves, o dealu řekl: "Pro Wolves a Wolves Esports je to obrovská příležitost. Máme v e-sportech velké ambice a toto partnerství nám pomůže přiučit se od těch nejlepších. Společně propojíme naše know-how napříč obory a očekáváme zlepšení obou týmů. Pokud to situace umožní, plánujeme udělat také několik offline fanouškových akcí."

Slova chvály má také CEO Evil Geniuses Nicole LaPointe Jameson: "Jsme nadšení ze spolupráce z Wolves, nejen tradičnímu fotbalovému klubu, ale také silnému brandu, který sdílí naše hodnoty a vizi. Deal Evil Geniuses pomůže s expanzí do Asie a také do organizace přinese nový kapitál, který využijeme na podepsání špičkových hráčů a pro růst v nových e-sportových titulech."

Nejedná se o první vstup anglického fotbalového klubu do světa e-sportu, na tomto poli je celek aktivní již delší dobu. Wolves Esports mají rostery ve Fifě, Call of Duty Mobile a Rocket League, které nadále budou fungovat pod stejným brandem.
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.