CS:GO

EPL Season 9: Dynamo Eclot na úkor ENTERPRISE míří do play-off

EPL Season 9: Dynamo Eclot na úkor ENTERPRISE míří do play-off
18. 7. 2023
  |  

Závěrečná bitva skupiny "D" turnaje European Pro League Season 9 přinesla pro česko-slovenské fanoušky zajímavou podívanou mezi týmy ENTERPRISE a Dynamo Eclot. Vyrovnaná bitva, kterou ovládl druhý jmenovaný celek, gradovala na všech třech mapách.

Na úvodní mapě rozhodující série skupiny "D" mezi Dynamo Eclot a ENTERPRISE se do výborné pohody rozehrál z prvního zmíněného celku hráč Dytor. Ten tak dopomáhal tomu, že vítěz dvou turnajů na domácí scéně z jarní části sezony dokázal odskočit do rychlého vedení 8:2. Do poloviny sice ještě ENTERPRISE snížili, ale na víc než výsledek 5:10 to nestačilo.

Po změně stran se ještě podařilo partě pod vedením Michala "leckr" Kadlíčka snížit vyhraným pistol round a dalším kolem, pak se však Dynamo Eclot opět rozjelo a ENTERPRISE další nástup již nedokázali zachytit. Favorit ovládl svůj pick v poměru 16:7 a zjistil si díky tomu v sérii vedení 1:0.

ENTERPRISE však zápas zdaleka nezabalili a v první polovině druhé mapy (de_inferno) držel s Dynamo Eclot krok. Zejména zásluhou slovenského hráče SYSTEMa, který se po nepovedené první mapě rozehrál, dokázali jít do výměny stran za stavu 7:8. Prohrávající celek ovšem nastoupili za CT stranu skvěle do druhé půle, z prvních 7 kol získal 6 bodů a mířil za vítězstvím. I v závěru mapy měli ENTERPRISE převahu, díky které dokázali dokráčet po 28 kolech do vítězství 16:12 a srovnání série na 1:1.

Nastolený trend pokračoval i na třetí mapě, do které výrazně lépe vstoupili ENTERPRISE, kteří získali 4 úvodní kola za CT stranu. Pak se však rozjela mašina Dynama Eclot. Ta nejen, že získal 9 z 11 dalších kol v rámci první polovině, pak však ještě přidala další po změně stran, a bylo takřka hotovo. ENTERPRISE sice ještě jednou odpověděli (7:11), nicméně favorit přidal další 4 kola a získal matchpoint. Ani to však nebyla konečná a hra se prodloužila. Definitivní konec však přišel po 26. kole za stavu 16:10.

Dynamo Eclot tak proklouzlo do vyřazovacích bojů v European Pro League, ENTERPRISE končí.

Dynamo Eclot vs. ENTERPRISE

Výsledek - 2:1
  • de_ancient 16:7 (10:5)
  • de_inferno 12:16 (8:7)
  • de_overpass 16:10 (9:6)

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.