CS:GO

European Pro League Division 2: Sampi dnes začínají play-off, Entropiq a Cryptova hrají zítra

European Pro League Division 2: Sampi dnes začínají play-off, Entropiq a Cryptova hrají zítra
7. 5. 2023
  |  

Už dnes začíná vyřazovací část evropského turnaje European Pro League Division 2, jehož vítěz si odnese $5,000 a také postup do první divize. Na startu osmičlenného play-off je hned trojice česko-slovenských zástupců. Kdy uvidíme jejich zápasy?

Evropská soutěž European Pro League Division 2 se přehoupla ze základních skupin do play-off, ve kterém nechybí ani 3 česko-slovenské organizace. Tím jediným týmem, který z řad tuzemské scény nedokázal postoupit přes skupinu, byl ENTERPRISE.

Vyřazovací část startuje hned dnes a do akce se podívají také Sampi, které zkušený in-game leader Erik "The eLiVe" Sith povede dnes od 10:00 do zápasu se Zero Tenacity. Soupeř ovládl skupinu "A", kdy si poradil s oběma soupeři (na ENTERPRISE nenarazil) a zajistil si postup. Cesta Sampi byla složitější, přesto se kvalitnímu rosteru podařilo uhrát postup.

Srbskému soupeři se v zápasech na HLTV nedaří a během posledních týdnů počítal více porážek než vítězství, není se tak čemu divit, že je rankingově hůře postavený, než česko-slovenský zástupce. Sampi jsou také kurzovým favoritem a SazkaBET vidí jejich šance na vítězství v kurzu 1,54:1, naopak na výhru Zero Tenacity je vypsán kurz 2,30:1.

Na Cryptovu, respektive Entropiq, čekají zítřejší (pondělní) zápasy. Ostravská organizace nastoupí od 12:30 proti polským AGO a je velkým outsiderem zápasu s kurzem 3,15:1. Vzhledem k posledním utkáním a formě by však mohla překvapit a tým, který si dvakrát poradil s ENTERPRISE, také porazit.

Ještě předtím, přibližně od 10:00, bude možné sledovat Entropiq, kteří nastoupí v roli obrovského favorita s kurzem 1,36:1 proti The Prodigies. Pro mezinárodní sestavu české organizace by zápas neměl být větším problémem a postup je více než očekávanou záležitostí. V případě výher se Cryptova a Entropiq postaví proti sobě ve 2. kole Upper Bracket Play-off. Všechny zápasy je možné sledovat na Twitch kanále euproleague3_en.

 


Zdroj úvodní fotografie: Facebook @Sampi

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.