League of Legends

European Masters poznají svého vítěze, titul může získat francouzský či španělský tým

European Masters poznají svého vítěze, titul může získat francouzský či španělský tým
23. 9. 2022
  |  

Mezinárodní turnaj pro tier 2 evropský týmy směřuje ke svému konci. O trofej si to rozdají Team BDS Academy z Francie a španělstí Team Heretics.

Po třech turnajích fanoušci konečně uvidí unikátního vitěze. Ani jeden z finalistů nejenže European Masters zatím neovládnul, dokonce nebyl ani v poslední dvojce. Team BDS Academy a Team Heretics si tak již nyní připisují velký úspěch ve své historii, ten by samozřejmě rádi ještě okořenili přímo o zlato.

Předpokládalo se, že finále bude ryze francouzské. LDLC OL byli jedním z největších favoritů turnaje, dvakrát ovládli LFL a na posledním EUM brali stříbrnou medaili. Jenomže španělstí Team Heretics pokračují v letní krasojízdě a dvakrát z pozice outsidera dokázali přehrát své soupeře. Nejprve Unicorns of Love Sexy Edition a poté ve čtyřech zápasech právě LDLC OL.

Organizace, která ještě v polovině roku neměla ve své vitríně ani jednu, tak může získat tzv. „double“. Překvapivě totiž ovládli domácí ligu ve Španělsku. Výborná reklama pro budoucího LEC účastníka, organizace totiž odkoupila slot Misfits a v příštím roce je uvidíme na té nejvyšší úrovni. O rosteru zatím není rozhodnuto, ale současná sestava si hlasitě říká o šanci.

Soupeřem jim budou Team BDS Academy, tedy „béčkový“ tým dalšího LEC účastníka. Francouzský celek se dvakrát dostal do finále v domácí lize, ale v obou případech bral jenom stříbro. Poslední EU Masters pak skončilo katastrofálně, když se jim nepodařilo dostat ani ze skupiny. V léte jě to jiný příběh, sestava ma aktuálně 12 zápasů v řadě bez porážky a nemá konkurenci.

Před play-off dokonce měli tu čest změřit síly s Team Heretics, které dvakrát v BO1 zápase s přehledem porazili. Rosteru se daří, tradičně skvělý je ADC Crownie a v dobrém světle se ukazuje i toplaner Adam, jenž byl v průběhu splitu přesunut z hlavní sestavy o stupínek níže. Španělé zase spoléhají na ADC Jackspektra, talentovaný 21letý ADC si také říká o angažmá v nějakém lepším týmu. Právě souboje na botlince budou klíčové, oba borci mají skvělou formu a navíc jsme v ADC metě.

I vzhledem k průběhu turnaje jsou Team BDS Academy velkým favoritem. Jejich soupeř ale už dokázal dvakrát překvapit, což se rozhodně může stát i nyní ve finále. Rozhodne se v neděli 25. října od 17:00. Sledovat můžete s českým komentářem na Twitch kanále Hitpoint.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.