League of Legends

EU týden hrůzy pokračuje, G2 po třech porážkách končí na Worlds

EU týden hrůzy pokračuje, G2 po třech porážkách končí na Worlds
15. 10. 2022
  |  

Vicemistr z roku 2019 vypadl z Worlds 2022. G2 prohrálo všechny své tři zápasy a končí ve skupině B na posledním místě. Dále jdou JDG a DWG Kia.

Při sledování skupiny B muselo mít mnoho fanoušků velké déjà vu. G2 v úvodním zápase dne potřebovali vyhrát, aby dále drželi naději na postup. Jenomže proti týmu z LCS vybouchli a jasně prohráli, na čež si stejný výsledek poté zopakovali hned dvakrát a den zakončili na 0-3.

Den před nimi stejný osud čekal Fnatic, kteří po dobrém vstupu na turnaj nezvládli důležitý moment a nechali se nejprve stompnout Cloud 9 i oběma asijskými týmy. LEC je tak ve druhém týdnu na prozatimním skóre 0-6 a s nula postupy na svém kontě, poslední nadějí jsou Rogue.

G2 navíc skončilo na posledním místě tabulky se skóre 1-5, lépe se umístili i Evil Geniuses, organizaci, které trvalo dlouhých 8 zápasů svého evropského konkurenta porazit. Bohužel to přišlo v tom možná nejdůležitějším okamžiku. Jedná se tak o nejhorší umístění nejúspěšnějšího evropského týmu od roku 2016, kdy na svém úvodním Worlds skončili také na 4. místě.

Z první pozice jdou dále JDG. Čínský mistr se mohl stát prvním týmem LPL historie, který vyhraje všech 6 zápasů ve skupině, ale v posledním duelu s DWG Kia tvrdě narazili. Výborní Korejci nedali svému soupeři ani trochu prostoru a vybojovali si tak možnost jít do tiebreakeru o nejlepší výchozí postavení do play-off. V odvetě ale JDG další zaváhání nepřipustili a první místo uhájili.

Do velmi zajímavé formy se rozehráli DWG Kia, vítěz Worlds z roku 2020 dominoval a ztratil až v posledním utkání. Deokdam, Showmaker nebo Canyon vypadali opravdu dobře a do play-off získali určitě potřebný boost morálky.

Skupina B bohužel ukázala, že rozdíl mezi Asií a západem je momentálně velký. LPL a LCK dominuje a stále hrozí varianta, že do play-off nepostoupí ani jeden západní tým. Rogue ovšem mají situaci dobře rozehranou a jsou tedy poslední nadějí LEC i LCS.
 

Skupina B

  • 1. JDG 5-1*
  • 2. DWG Kia 5-1
  • 3. EG 1-5
  • 4. G2 1-5

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.