League of Legends

EU Masters Play-in: Entropiq si zahraje o hlavní skupiny s Unicorns of Love

EU Masters Play-in: Entropiq si zahraje o hlavní skupiny s Unicorns of Love
5. 4. 2022
  |  

Malé Worlds jede v plném proudu. Šestnáct týmů ve čtyřech se utkalo o postup do hlavní skupinové fáze. Jak play-in dopadl pro české organizace nebo Dreedyho Barcelonu?

Skupina A: Barca potvrdila roli favorita, Entropiq končí druhý

Los Play-in EU Masters proti sobě poslal pro Čechy zajímavý souboj. Nejlepší domácí tým z Hitpoint Masters, Entropiq, byl přirazen do skupiny s Barcelonou, kde nastupuje český toplaner Dreedy. Dalšími dvěma soupeři byli italští Macko Esports a řečtí WeLoveGaming.

Dobrou zprávou je, že Entropiq zaváhání nepřipustil. Končí na druhém místě, čímž si zajistil postup do následující BO3 série, která rozhodne o případném nasazení do hlavní skupinové fáze. Po rozlosování soupeřů je jasno - český mistr změří síly s Unicorns of Love Sexy Edition. Německý tým ovládl skupinu A se šesti body a dvakrát porazil také eSubu. 

Parta kolem Denyka předvedla ve skupině mnoho zajímavých výkonů, vrcholem byl úvodní duel s Barcelonou a překvapivá fantastická výhra. Skalp španělské trojky je rozhodně úspěch, na kterém půjde stavět. Entropiq dále dvakrát bodoval proti italským Macko, ovšem trápil se s řeckým soupeřem. Proti WeLoveGaming ztratil oba zápasy, čímž si zkomplikoval cestu na první místo ve skupině.

Vzhledem k ostatním výsledkům i tak Entropiq mohl jít do posledního duelu s Barcelonou v klidu. Hůře než druhý skončit nemohl, ovšem případné vítězství by je posunulo na cennou první příčku. Sice předvedli výbornou early game, ale zkušená Barca v mid a late game nezaváhala a podle předpokladů ovládla skupinu A.

Katalánská organizace jakožto vítěz měla lepší výchozí pozici do losu, ale pravděpodobně dostali nejhorší možnou variantu. O základní část se utkají s Bifrost z NLC, tým, který byl do play-inu poměrně favorizován a je označován jako jeden ze silnějších týmů z ligy. 

Pořadí skupiny A:
1. Barca eSports 4:2
2. Entropiq 3:3
3. Macko Esports 2:4
4. WeLove Gaming 2:4

Play-off o postup (BO3):
  • Entropiq - Unicorns of Love Sexy Edition (čtvrtek, 20:00)
  • Barca eSports - Bifrost (čtvrtek, 17:00)

Skupina B: eSuba vyhrála pouze jednou

Druhý nejlepší český tým byl nalosován do náročné skupiny, ve které číhaly dva celky z akreditovaných lig. Unicorns of Love Sexy Edition jsou silný tým z Německa a Bifrost favorizovaný celek ze skandinávsko-britské ligy NLC. 

Ani jedna z organizací neselhala, první jmenovaný celek bez ztráty bodu postupuje do další fáze se skóre 6:0, Bifrost vyjma duelů právě s UOL ani jednou neprohrál.

eSuba sice bojovala statečně, ale jedinou výhru ze skupin si připsali proti chorvatským Valiance. Celkové skóre s nimi je ale 1-1, protože odvetu nezvládli.

Pořadí skupiny B:
1. UOL Sexy Edition 6:0
2. Bifrost 4:2
3. eSuba 1:5
4. Valiance 1:5

Play-off o postup (BO3):
  • Entropiq - Unicorns of Love Sexy Edition (čtvrtek, 20:00)
  • Barca eSports - Bifrost (čtvrtek, 17:00)
 

Skupina C: Vitality.Bee vládne, postupuje také zástupce z Litvy

Silný francouzský tým Vitality.Bee nezaváhal. Ovládl skupinu C a zaslouženě postupuje z prvního místa. Za šest utkání prohráli pouze jednou, a to s Iron Wolves, druhým celkem skupiny. Tato litevská organizace byla lepší než její soupeři z Portugalska či Belgie.

Pořadí skupiny C:
1. Vitality.Bee 5:1
2. Iron Wolves 4:2
3. FTW Esports 2:4
4. KRC Genk Esports 1:5

Play-off o postup (BO3):
  • Karmine Corp - Iron Wolves (čtvrtek, 20:00)
  • Vitality.Bee - EGN Esports (čtvrtek, 17:00)

Skupina D: TBA

Naprostá výsledková shoda mezi třemi týmy spustila tiebreaker. Z něj nakonec vítězně vylezla portugalská organizace EGN Esports, která za sebou nechala týmy z Nizozemska a Srbska (hrající v Polsku). 

Dominantou jsou samozřejmě Karmine Corp a Rekkles, vyhráli všech 6 zápasů a o základní fázi si zahrají s litevskými Iron Wolves. 

Pořadí skupiny D:
1. Karmine Corp 6:0
2. EGN Esports 2-4
3. Zero Tenacity 2-4
4. mCon 2-4
 
Los play-off o postup do EUM skupin 
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.