League of Legends

EU Masters mají nového krále, titul získali poprvé Team Heretics

EU Masters mají nového krále, titul získali poprvé Team Heretics
25. 9. 2022
  |  

Mezinárodní evropský turnaj je u konce. Vítězem v letním splitu 2022 se stali Team Heretics, kteří ve finále porazili Team BDS Academy.

Jedno z nejlepších EU Masters je za námi. Průběh turnaje napsal několik zajímavých příběhů, ten největší dovršil až na samotném konci. Po třech splitech končí nadvláda Francie, čtvrtou výhru v řadě pro LFL nedokázali získat Team BDS Academy a trofej putuje do sousedního Španělska.

Historickým vítězem jsou totiž Team Heretics. Tým z jihu Evropy až do tohoto splitu nic nevyhrál, nyní získal v rozmezí několika měsíců další cenný zářez. Nejprve konečně ovládli domácí soutěž a jako jednička LVP Superligy pak dominovala i na EU Masters. V dramatickém finále si se svým soupeřem poradili 3:2, v jednu chvíli měli sérii dokonce rozehranou na dvoubodové vedení, ale Francouzi se dokázali alespoň na chvíli vzchopit.

Jenomže v rozhodujícím duelu padli a v letošním roce je to pro ně již třetí prohrané finále. Dvakrát v domácí LFL nestačili na LDLC, nyní mohli získat alespoň mezinárodní trofej, ale opět vyšli zkrátka.

Naopak Team Heretics mají za sebou nejlepší půlrok v historii. Výborný teaser na jejich účast v LEC, protože od příštího roku tuto španělskou organizaci v nejlepší lize uvidíme – odkoupili totiž slot od končících Misfits. Line-up kolem Jackspektry předvedl v posledních pár měsících výborné výkony a management bude mít před sebou velký úkol při skladbě rosteru. Zda ponechají vítěznou partu, či do rosteru sáhnou, se do konce roku určitě dovíme.

Tým z LVP Superligy slaví po dlouhých čtyřech letech. Rok 2018 patřil dvojici Origen a MAD Lions, od té doby ale na Pyrenejský poloostrov putovalo jenom jedno stříbro pro Giants o rok později. Dominantou na mezinárodní scéně se stali Francouzi, kteří celkově vyhráli pětkrát. Po jednom mají Němci a Poláci.
Průběh play-off EUM 2022 I Zdroj: Twitter.com
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.