League of Legends

eSubu čeká poslední hrací den na EMEA Masters, postup je v nedohlednu

eSubu čeká poslední hrací den na EMEA Masters, postup je v nedohlednu
13. 4. 2023
  |  

Na výhru eSuba stále čeká, v úvodním hracím dni prohrála všechny duely. Skupině C vévodí LDLC OL z Francie.

Naděje na upsety byly, ale sen se rozplynul. eSuba v prvních třech zápasech skupiny C na EMEA Masters ani jednou nevyhrála, blízko byla ovšem historická porážka LDLC OL. Také s polskými Orbit Anonymo se hrála vyrovnaná partie, ale ani proti nim výhra nepřišla. S Němci UOL byl zápas už jednostrannou záležitostí.

eSuba jde do posledních tří utkání se skóre 0-3, což znamená, že musí vyhrát vše a ještě jí musí přát výsledky ostatních týmů. V některých výjimečných případech se některým týmům s podobným deficitem podařilo postoupit, ale i vzhledem k rozložení sil je to spíše nepravděpodobné.

Český tým bude hrát minimálně o čest, ve skupinové fázi EMEA Masters totiž zatím ani jednou nevyhrál, naposledy před třemi lety skóre skončilo na 0-6. Byť i jediné vítězství by bylo samo o sobě velkým úspěchem pro celé Hitpoint Masters.

Skupině C vévodí dle očekávání LDLC OL z Francie, jeden z kandidátů na celkovou výhru. Druhé místo patří zástupci z Prime League UOL, ti se poperou nejspíše s Orbit Anonymo o druhé postupové místo. Právě výhra eSuby může do konečného složení výrazně promluvit.

Skupiny A a D již jsou kompletně odehrány, prvními postupujícími jsou Turci Istanbul WildCats, Španělé Los Heretics a Francouzi Team GO s SK Gaming Prime. Překvapením je „vyhoření“ polských Zero Tenacity, kteří skončili i na horším místě než nováček ze Saudské Arábie Geekay Esports.

eSubu lze sledovat na Twitch kanále Hitpoint Masters, své zápasy odehraje v 17:00, 20:00 a 21:00 hodin.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.