CS:GO

eSuba porazila ve V4FSF International Cupu Budapest Five a drží šanci na velký event

eSuba porazila ve V4FSF International Cupu Budapest Five a drží šanci na velký event
27. 9. 2021
  |  

eSubu dnes čekal klíčový duel ve V4 International Cupu. Soupeřem česko-slovenské sestavy byl v důležitém zápase maďarský celek Budapest Five.

Vítěz dnešního zápasu bude stále držet v International Cupu naději na postup dál, což znamená, že bude stále držet šance na V4 Future Sports Festival 2021, kde se bude hrát o $380,000. Poražený tohoto zápasu naopak ztratí naději na postup z tohoto změnu (v případě eSuby je další šance například přes MSR).

Budapest Five vs. eSuba

  • Výsledek - 1:2
    • de_vertigo 13:16 (8:7)
    • de_mirage 19:16 (6:9)
    • de_nuke 8:16 (7:8)

eSuba dostala příležitost začít na vlastním map picku (Vertigo) za T-side, tedy tu preferovanější stranu mnoha celky. První polovina ale eSubě v mnoha případech nevyšla podle představ, na čemž zásluhum měli zejména dobře hrající maďarští hráči kteří ji zvládli poměrem 8:7.

Po výměně stran se ale eSuba dokázala odtrhnout sérií 5 kol na 12:9. Bohužel v následném kole force Budapest Five s pouhými lepšími pistolemi vyšel sAvana v situaci 1v3 už neměl moc co udělat. Česko-slovenský zástupce však dokázal odvrátit následné hrozící srovnání průběžného stavu a v dalších kolech odskočil až na map point. Po drobném škobrtnutí přišlo 29. kolo, které skončilo vítězně pro eSubu, stejně jako celá mapa.

Zajímavou podívanou nabízela také Mirage, kde jak Budapest Five, tak eSuba nasbírala hned 5 kol v řadě během první poloviny. Po výměně sérií, se chytl český celek, který zvítězil v první polovině výsledkem 9:6 a v trendu nehodlal polevit ani po výměně stran. Za stavu 13:7 eSuba bohužel nezvládla kolo proti force buy a dovolila týmu soupeře snížit. Nabídnutá možnost byla maďarským celkem využita na maximum a výsledkem byl rázem stav 14:14. Matchpoint sice patřil eSubě, nicméně následné kolo dopadlo ve prospěch Budapest Five a tím se zápas dostal do prodloužení. Tam kralovali jednoznačně Maďaři, kteří zvítězili 19:16 a zápas poslali na decider.

Skvělý výkon eSuby pokračoval i po nepovedeném prodloužení. Polovina decider mapy (Nuke) sice ukazoval na výsledku vyrovnanou podívanou, to však česko-slovenský celek zlomil. Úvodní polovina skončila 8:7 ve prospěch tuzemského týmu, který druhou polovinu výrazně dominoval a dovolil Budapest Five pouze jediné kolo.

eSuba díky vítězství zůstává ve hře o celý turnaj V4 Future Sports Festival 2021.

Zdroj úvodní fotografie: esuba.eu

Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport