League of Legends

eSuba na EMEA Masters končí bez jediného bodu, vypadává i Savero

eSuba na EMEA Masters končí bez jediného bodu, vypadává i Savero
14. 4. 2023
  |  

Premiérový ročník EMEA Masters má za sebou skupinovou fázi. V ní se představila také eSuba, která v těžké konkurenci nezískala jedinou výhru.

Cesta mezinárodním turnajem končí. eSuba ze sebe vydala maximum, ale po heroické kvalifikaci z play-inu a vyřazení Turků Papara SuperMassive už pocit výhry nepoznala. V náročné skupině s jedničkou Francie a Německem ani jednou nevyhrála, což znamená, že končí na posledním místě s 0 body.

Samotná kvalifikace do skupin je ovšem velkým úspěchem. Historicky se tato událost povedla jednou před třemi lety, kdy tým vedl současný kouč Fnatic Nightshare. Jediný pamětník jara 2020, ADC Dany, tak má bohužel zatím nelichotivou bilanci 0-12. Postup přes play-in i tak české lize Hitpoint Masters pomůže a opět trochu navýší koeficient.

Srovnání s evropskou špičkou v podobě LDLC OL a UOL klukům pomůže hodně, zejména první výkon proti francouzské jedničce byl výborný a nechybělo mnoho k parádnímu upsetu.

Ve stejné skupině nastupoval také český jungler Savero, který hraje za celek Orbit Anonymo. Polský tým dokázal porazit pouze dvakrát eSubu, čímž si zajistil alespoň třetí místo. Podle očekávání postupuje dvojice LDLC OL a UOL, kteří se ještě museli utkat v tiebreakeru o první místo. To dopadlo lépe pro Němce.

Ve skupině B se přichystalo jedno velké překvapení. Vítězem jsou Italové Macko Esports, kteří jdou dále společně s Movistar Riders. To znamená, že zástupcez LFL, Aegis, do play-off neprojde. Francouzské celky mají obvykle 100% úspěšnost, absence v play-off je tedy velkým překvapením.
Bracket play-off EMEA Masters I Zdroj: Twitter
Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.