League of Legends

Esports World Cup rozehrají i LoLkaři, osmička týmů už je na místě

Esports World Cup rozehrají i LoLkaři, osmička týmů už je na místě
3. 7. 2024
  |  

Esports World Cup oficiálně začíná. Velkolepá akce Saudské Arábie rozehraje turnaj i v League of Legends, kde se představí například i Fnatic.

Netradiční přestávka uprostřed letního splitu. Esports League of Legends po delší době zažívá vyrušení od svého tradičního modelu. Organizátor Riot Games nejenže nerad nechává zasahovat do svého ekosystému, dlouhodobě také odmítá jakékoliv externí turnaje od jiných promotérů. Kvůli tomu muselo skončit příklad OGN, do dneška jeden z nejvíce připomínaných korejských soutěží.

To se vše mění s rokem 2024. Ani Riot neodolal vidině velkých peněz a povolil, aby se na velkolepé akci Esports World Cup odehrál i turnaj v League of Legends. Jenomže zápasů je moc, program náročný a vměstnat ještě další utkání už pro tak vytížené týmy? Nakonec se domluvil právě tento termín a zatímco většina organizací má od kompetitivního hraní volno, osmička vyvolených si zahraje o hezké peníze. Pro vítěze je připraveno 400 tisíc dolarů.

Formát je velmi jednoduchý a během tři dnů bude hotovo. Osm organizací, vždy po dvou z hlavních regionů světa, odehraje malého pavouka. Dvakrát BO3, jednou BO5, které rozhodne o vítězi. Složení týmů také nepřekvapí. Jelikož nejde o oficiální soutěž a na kvalifikace není čas, rozhodli se v EWC pozvat stejné složení, jako bylo na MSI. Fanoušci tak uvidí zrychlené MSI 2.0, kdy může dojít na nevyřízené účty.

Například Fnatic si znovu zahrají s Team Liquid. Mohou tak odčinit překvapivé vyřazení, které stálo evropský celek dobrý turnaj. Pokud na tento zápas dojde, mohou G2 konečně v sérii porazit T1 a dokonat to, co se na MSI nepovedlo.

Bracket je pevně daný, ve kterém má každá organizace jediný život. Začíná se 4. Července prvními dvěma sériemi, zbytek čtvrtfinále den poté. Pátého je na programu semifinále a v sobotu se fanoušci dozví vítěze. Vzhledem k rozdělení pavouka nejspíše dojde na korejské finále - T1 a Gen.G na sebe mohou narazit až ve finále. 

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.