CS:GO

Eso z rukávu?! Jak velká šance je, že by dev1ce naskočil za Ninjas in Pyjamas přímo na PGL Major?

Eso z rukávu?! Jak velká šance je, že by dev1ce naskočil za Ninjas in Pyjamas přímo na PGL Major?
29. 4. 2022
  |  

Mnoho fanoušků stále vidí světlo na konci tunelu a doufá, že Nicolai "dev1ce" Reedtz naskočí do svého 17. Major v řadě, čímž by vyrovnal rekord ostatních. Je to však reálné?

Kde je konec jedné z největších hvězd posledních let, několikanásobnému Major šampionovi a také hrdému dánskému reprezentantovi, který dal přednost rodné krajině před plánovanou rodinou ve Švédsku? Případ Nicolai "dev1ce" Reedtze zůstává stále otevřen a mnoho fanoušků doufá, že se vrátí už v květnu přímo na PGL Major Antwerp 2022.

Návrat by to byl přímo snový a pro příklad tier 1 týmu, který by udělal takový kritický roster change před vrcholnou akcí, nemusíme chodit příliš daleko. Vždyť to byli právě Astralis, kteří před PGL Major Stockholm 2021 sáhli do CS:GO sestavy, ze které vytáhli Lucase "Bubzkji" Andersena vrátili do ní Lukas "⁠gla1ve⁠" Rossander.
Ano, o něco podobného se mohou pokusit také Ninjas in Pyjamas, kteří by tak byli týmem, jenž pomohl dev1covi k 17. účasti na Counter-Strike Majoru v řadě. Má to však jedno velké "ALE". Proč by to celek dělal? CS:GO tým sice nepředváděl ani na RMR kvalifikaci bezchybné výkony, nicméně to vypadá, že si na sebě pětice zvyká a výkon by to mohl být velmi solidní.

Dost možná se však bude rozhodovat už tento víkend, kdy se Ninjas in Pyjamas pokoušejí kvalifikovat na jarní finále BLAST Premier 2022 před Showdown turnaj. Tým v boji o jediný slot vyzve v rámci semifinále právě Astralis, druhou část bracketu tvoří Heroic a ENCE. 

Pomyslně se však chce říct, že to možná krajan es3tag, který má nůž na krku. NIP totiž nemají ve svém středu "čistokrevného" snipera, jímž dev1ce bezpochyby je. Právě Dán do NIP přišel kvůli němu a teď na něj spadla role lídra celku a zároveň snipera. Ambiciózní projekt má ještě jeden dodatek v hodnotě přibližně €600,000. Tolik totiž Ninjas in Pyjamas dali jako přestupní částku fnatic za hráče Brollana.

Zdroj úvodní fotografie: PGL

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.