CS:GO

ESL spouští iniciativu #GGForAll. Její součástí bude i dámská CS:GO liga o $500,000

ESL spouští iniciativu #GGForAll. Její součástí bude i dámská CS:GO liga o $500,000
22. 12. 2021
  |  

ESL před vánočními svátky spustilo iniciativu #GGForAll jejíž součástí bude dámská CS:GO liga i aktivity okolo fair play chování, vstřícnosti vůči ostatním a také ekologické projekty "Future for all".

Novinky na rok 2022 od světového organizátora CS:GO turnajů ESL na sebe nenechalo dlouho čekat. Včera se ESL rozhodlo zveřejnit svoji iniciativu #GGForAll, jejíž součástí budou (mj. CSR) aktivity na podporu esportu obecně.

Jedním z hlavních bodů iniciativy je podpora dámského CS:GO, které v posledních letech spíše upadalo. ESL si připravilo sérii turnajů v rámci, dlouhodobé ligy, které vyvrcholí dvěma LAN finále a také samostatný turnaj DreamHack Valencia s prizepoolem $100,000.
Program ESL Women´  s circuit 2022
Důraz na možnost a přístup k hraní všem bez ohledu na původ nebo gender je jednou z klíčových vizí a dlouhodobého směřování esportu jako celku. Součástí iniciativy od ESL bude také program na boj s toxicitou, jíž jsou vystavováni v drtivé většině všichni hráči, včetně těch nejlepších, ať již na Twitch kanálech nebo třeba sociálních sítích.

Další z bodů iniciativy je i dlouhodobá vize a udržitelnost, aby šlo o "hry šetrné k životnímu prostředí".

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.