CS:GO

ESL Pro League S18: Conference: S kým se mohou Dynamo Eclot utkat o milionovou soutěž?

ESL Pro League S18: Conference: S kým se mohou Dynamo Eclot utkat o milionovou soutěž?
1. 7. 2023
  |  

Na česko-slovenskou organizaci Dynamo Eclot, respektive její CS:GO sekci, bude čekat už v polovině července turnaj ESL Pro League Season 18: European Conference. S kým se celek může utkat o prestižní ligovou soutěž?

Díky vítězství na PLAYzone zastávce Road to MČR 2023 v Bratislavě se CS:GO celku Dynamo Eclot podařilo kvalifikovat do mezinárodní soutěže ESL Pro League Season 18: European Conference, z níž první dva týmy postoupí do hlavní fáze ESL Pro League Season 18, kde bojují nejlepší světové celky.

Do Conference zpravidla postupují vítězové jednotlivých regionálních šampionátů, ať již jsou pořádány ESL nebo dalšími "spřátelenými" subjekty. Kromě Dynamo Eclot tak uvidíme v akci vítěze německé, polské, španělské, britské nebo také balkánské či turecké soutěže.

Turnaj ESL Pro League Season 18: European Conference, nebo také na HLTV uváděn jako ESL Pro League Season 18 NC Europe Qualifier, se koná od 14 do 16. července 2023 a je hraný online. Zatím není zveřejněn los double-elimination bracketu pro 10 celků, přesto si však pojďme představit, s kým se Dynamo Eclot mohou utkat.
Nejvýše nasazeným celkem z hlediska rankingu je tým Into the Breach, který ovládl britský kvalifikační turnaj ESL Premiership Spring 2023. Dost možná uvidíme i  ITB české barvy. Spekuluje se totiž o možném angažování Adama "NEOFRAG" Zouhara, který aktuálně sedí na lavičce v OG Esports.

Dalšími velkými favority na dva sloty zajišťující ESL Pro League Season 18 s dotací $850,000 budou Bad News Eagles, vítězové RES Adriatic League nebo SAW ze španělsko-portugalské soutěže ESL Masters Spain. Společně s nimi jsou mezi týmy v TOP 40 světového rankingu také francouzští Looking4Org a turečtí Eternal Fire.

Dynamo Eclot, aktuální 66. světového rankingu, okolo sebe má ještě ex-DominatiOn, maďarského vítěze TippmixPro Masters, ALTERNATE aTTaX z německého mistrovství ESL Meisterschaft Spring 2023, polské Ignis Serpens a Genk z ESL Benelux Championship.

O případném oficiálním soupeři Dynamo Eclot budeme informovat. Už teď je však jisté, že česko-izraelskou sestavu nečeká vůbec nic snadného.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.