CS:GO

ESL Pro League S15: frozen se podílel na vítězství MOUZ nad G2, Entropiq prohráli 0:2 s NIP

ESL Pro League S15: frozen se podílel na vítězství MOUZ nad G2, Entropiq prohráli 0:2 s NIP
10. 3. 2022
  |  

Během čtvrtka probíhá další den základní skupiny ESL Pro League Season 15. V akci byli opět týmy spojeny s domácí scénou. Slovenský hráč David "frozen" Čerňanský měl zásluhu na vítězství MOUZ nad G2, tým Entropiq prohrál s Ninjas in Pyjamas.

Prestižní ESL Pro League sice v 15. sezoně probíhá bez týmu SINNERS, ovšem i tak najdeme mezi týmy i česko-slovenskou stopu. Část tvoří česká organizace Entropiq, která má v akci svoji východoevropskou soupisku, dalším zástupcem je i slovenský hráč David "frozen" Čerňanský, hrající za tým MOUZ.

Před dnešním programem měli na svém kontě Entropiq ve skupině vítězství, které přišlo v úvodním duelu právě s MOUZ. Na jedné straně tedy měl celek motivaci navázat a přidat druhé vítězství, MOUZ chtěli porážku odčinit.

První šel do akce tým se skórem 0:1, který měl před sebou ve skupině A velmi těžkou výzvu, ambiciózní projekt a tým G2 Esports. MOUZ měli možnost začít na své vlastní mapě (de_nuke), kde startovali za T-side. Právě zde získali už 8 kol a odstartovali své tažení za vítězstvím. To přišlo po 28 kolech za stavu 16:12.
G2 dostali možnost složit reparát na mapě Mirage. Podobný průběh zápasu s jiným závěrem základních 30 kol. MOUZ tahali v klíčové fázi sice za kratší konec provazu, ale přesto se oba týmy rozešly "smírem". V prodloužení se však ukázala forma skvěle hrajícího maďarského hráče Ádáma "torzsi" Torzsáse, který skončil na této mapě celkově se 30 killy a MOUZ dokráčeli k vítězství 19:17, celkově 2:0.

Ve druhém ze tří čtvrtečních zápasů se ukázali zmínění Entropiq, jejichž soupeřem byl tým Ninjas in Pyjamas. Na první mapě ruský tým nedokázal NIP odporovat a velmi rychle prohrával rozdílem třídy. V polovině se týmy měnily za stavu 10:5 a tlak NIP nestal. Naopak. Entropiq si ve druhé polovině nepřipsaly ani jedno kolo a prohráli celkově 5:16.

Druhá mapa měla velmi obdobný spád. Start za T-side na mapě de_overpass vůbec NIP nevadil a po úvodních 15 kolech si vypracovali náskok 12:3, který měl pohodlnou vstupenkou na cestu za tříbodobým večerem.

Entropiq ještě dokázali postupně vývoj a náskok NIP korigovat. Po 27 kolech však bylo hotovo. NIP dokázali zvítězit 16:11 (2:0) a berou 3 body do tabulky skupiny A.

Přehled zápasů EPL S15:

MOUZ vs. G2

Výsledek - 2:0
  • de_nuke 16:12 (8:7)
  • de_mirage 19:17 (8:7)
  • de_vertigo

NIP vs. Entropiq

Výsledek - 2:0
  • de_nuke 16:5 (10:5)
  • de_overpass 16:11 (12:3)
  • de_vertigo

Looking for Org vs. Fnatic

Výsledek - 0:0
  • TBD - start 19:30

Zdroj úvodní fotografie: Twitter @ESLCS

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.