CS:GO

ESL Pro League: Playoff je kompletní! Poslední skupinu ovládli FORZE.

ESL Pro League: Playoff je kompletní! Poslední skupinu ovládli FORZE.
19. 3. 2023
  |  

Skupinová fáze ESL Pro League je u konce! Ani závěrečná skupina D fanoušky světového CS:GO neušetřila o velká překvapení. Jak vypadá šestnáctka postupujících a kdo zaostal za očekáváními?

Po dlouhých týdnech od začátku hlavní fáze 17. sezony ESL Pro League se dohrála i poslední skupina, ve které celý svět překvapili hráči FORZE. Ruské sestavě se totiž povedlo postoupit třeba na úkor Spirit či Astralis a navíc si svými výkony vybojovala postup přímo do čtvrtfinále. Ve finále vítězného pavouku se FORZE utkali s dalším překvapením v podobě ENCE, kteří benefitovali ze selhání Liquid a cestu do finále jim nečekaně zkřížily pouze týmy ATK a Rare Atom.

Ze skupiny dále postoupili NAVI, kteří sice nestačili právě na FORZE v úvodním utkání, ale následně bez většího problému přešli v pavouku poražených přes Astralis, Rare Atom a Spirit. Blamáž v podobě vypadnutí už v průběhu základní fáze nakonec odvrátili také Liquid, kteří se i po prohrách s Rare Atom a Spirit dokázali vzpamatovat a v Last Chance Stage nejdříve vrátili čínským Rare Atom porážku z úvodního utkání a následně si postup zajistili přesvědčivým vítězstvím 2:0 nad Astralis.

Poražení: O playoff přijdou Spirit, NIP nebo OG

V průběhu skupin jsme se dočkali řady překvapivých výsledků a navzdory očekáváním tak nepostupují mezi TOP 16 třeba hráči OG a NIP, kteří nestačili vna brazilské celky 00NATION a paiN. Zklamání potkalo i další týmy z elitní světové dvacítky, jako Astralis, BIG nebo již zmiňovaný Spirit. 
Zdroj: ESLCS / Twitter
Playoff bude mít právě díky několika překvapivým postupům rozhodně grády. NAVI, Liquid či G2 dokonce začínají už v prvním kole playoff a k vítězství se tak případně budou muset probojovat skrz čtyři BO3 série a následně grandfinálové BO5 klání. Asi největším překvapením je postup brazilských 00NATION, kteří ve své skupině dokázali postoupit na úkor legendárních NIP nebo týmu OG s Adamem "NEOFRAG" Zouharem. 

Dlouhá pauza nás teď už nečeká. ESL Pro League bude totiž pokračovat už v úterý, kdy se odehrají všechny čtyři zápasy prvního kola playoff. Zda vypadne další favorit bude možné sledovat sledovat buď s anglickým komentářem nebo česko-slovenskou verzi na Twitch kanále PLAYzoneCZ

Zdroj úvodní fotografie: ESLCS / Twitter

Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka