CS:GO
ESL Pro League

ESL Pro League GA Summary: Fantastičtí Heroic, Bad News Bears nepřekvapili a blíží se konec Astralis?

ESL Pro League GA Summary: Fantastičtí Heroic, Bad News Bears nepřekvapili a blíží se konec Astralis?
20. 8. 2021
  |  

Je za námi úvodní skupina letošního ročníku ESL Pro League, která určila první postupující do play-off. Zároveň také ukázala, že NA region má problém vytáhnout z ESEA stuktur konkurenceschopný tým.

Složitých úvodních 5 dní pro většinu celků, které šly do boje ve skupině A. Ta už od počátku vypadala, že by měla nabídnout solidní podívanou a hlavnu vyrovnaná klání mezi týmy až do samotného závěru. Částečně svůj cíl naplnila.

Až ve čtvrtek bylo definitivně jasné, že zvítězí Heroic a v závěsu budou Vitality. Astralis a ENCE dostaly možnost bojovat v pátek o poslední volný slot. Šéfredaktor HLTV Striker spočítal, že před pátečním večerem byly pouze 2 scénáře, které Astralis posílaly do play-off. Na druhé straně pro ENCE mluvilo 6 ostatních. Na druhé straně barikády definitivně od poloviny skupiny zůstaly týmy Spirit a Bad News Bears.
Astralis nedokázali naplnit minimum scénářů a s turnajem se loučí. Je to poslední tečka za jejich érou? Naopak mile překvapili ENCE, kteří získali 3. místo a tedy i slot v play-off. Naopak Spirit a Bad News Bears plnili od počátku do posledního dne roli outsidera, kterou nedokázali změnit. 

Konečné pořadí skupiny "A":
  1.  místo - Heroic
  2.  místo - Vitality
  3.  místo - ENCE
  4.  místo - Astralis
  5.  místo - Spirit
  6.  místo - Bad News Bears

Zdroj úvodní fotografie: @ESL
 
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.