CS:GO
ESL Pro League

ESL Pro League: G2 SINNERS nepomohli. Pád světové trojky bude po 4. porážce výrazný

ESL Pro League: G2 SINNERS nepomohli. Pád světové trojky bude po 4. porážce výrazný
26. 8. 2021
  |  

Aktuální světová trojka žebříčku HLTV i ESL Worlds Rankingu zažívá absolutně hororový týden a 4. porážka v řadě je toho důkazem.

Domácí scéna se po porážce SINNERS s OG soustředila na noční duel G2 a forZe. Právě ten ještě mohl dát českému týmu naději na play-off. Podmínkou ale bylo, aby G2 Esports poprvé ve skupině bodovali. 

Bohužel pro české fanoušky, bohudík pro radost těch forZe se zápas odvíjel přesně ve prospěch východoevropské sestavy. Ta zvládla těsnou koncovku první mapy zápasu Mirage (16:14) a poté na Nuku už odskočila na výraznější rozdíl (16:7).

Skupina B už nabrala tedy finálně jasný směr, OG, forZe a Complexity míří do play-off. Jediná otázka zůstává, kdo z jaké pozice. Na druhé straně SINNERS, Virtus.pro a G2 Esports už mohou hrát "pouze" o bonus $5000 za výhru, případně za umístění. 

Obecně se dá říct, že G2 Esports zažívají jeden z nejhorších turnajů ve své historii. Čtyři porážky v řadě v jednom turnaji se jen tak u týmu takové úrovně nevidí. Nové aktualizace rankingu budou znamenat s největší pravděpodobností velký pád sestavy s hvězdným bosenským hráčem Nikolou "NiKo" Kovačem.

Zdroj úvodní fotografie: twitch.tv/esl_csgo

Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport