CS:GO

ESL Pro League: Snadná cesta do finále pro FaZe?

ESL Pro League: Snadná cesta do finále pro FaZe?
26. 9. 2022
  |  

Playoff 16. sezóny ESL Pro League startuje již zítra! Vyřazovací fáze velkolepého světového turnaje nabídne spoustu skvělých zápasů, které výrazně promluví do rozpoložení týmů před vyvrcholením celé sezony na IEM Rio Major 2022.

Vzhledem k výsledkům základní části vypadá dvanáctičlenný pavouk opravdu zajímavě.  Spodní polovina je z papírového hlediska nabitá a utkají se v ní i jedni z hlavních favoritů na celkové vítězství: Team Vitality, G2 a NAVI. Poslednímu jmenovanému celku se navíc s pouhými dvěma výhrami jen těsně povedlo postoupit ze skupiny, kde NAVI zaostali za Fnatic a Vitality.

Ve skupinách nevypadali dominantně ani FaZe, kteří ale postoupili z druhého místa za G2, přičemž evropský celek v pěti sériích neprohrál ani mapu. V úvodním zápase se světová jednička utká proti Complexity, kdy bude jasným favoritem. Dále pak poslední světové šampiony čekají Cloud9 a v případném semifinále jeden z trojice Fnatic, Liquid, MOUZ.
Zdroj: ESL
Z úvodních zápasů může vzhledem k formě obou celků zaujmout souboj NAVI proti Heroic. Ačkoliv totiž Heroic v posledních měsících výrazně klesli ve světovém žebříčku, v posledních týdnech byly jejich výkony opakovaně chváleny, mezitímco u NAVI se dá sledovat pravý opak. 

Na posledních velkých akcích bylo vždy pohlíženo na FaZe a NAVI jako na velké favority. Skvělou formu ale v poslední době ukazují jak G2, tak i Vitality a dlouhodobě stoupá výkonnostně také frozen se svými MOUZ. Právě ESL Pro League může ukázat, zda se na dlouhodobě nejlepší dvojici opravdu dotahuje i zbytek peletonu.

Úvodní zápasy ESL Pro League:
  • ´Úterý 15:30 - Fnatic vs Liquid
  • Úterý 19:00 - FaZe vs Complexity
  • Středa 15:30 - FURIA vs Outsiders
  • Středa 19:00 - Heroic vs NAVI

Všechny zápasy playoff ESL Pro League bude možné sledovat s českým komentářem na Twitch kanále playzoneup. Kompletně playoff vyvrcholí nedělním finále, které se odehraje v 17 hodin ve stylu BO5.

Zdroj úvodní fotografie: ESL


Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka