Dota 2

ESL One Stockholm Dota 2: SabeRLight- smetl s TSM Skitera a míří do grand finále

ESL One Stockholm Dota 2: SabeRLight- smetl s TSM Skitera a míří do grand finále
21. 5. 2022
  |  

Sobotní finále horní části vyřazovacího pavouka prvního letošního majoru ve Stockholmu nám přineslo prvního finalistu! Severoameričtí TSM se SabeRLightem- na offlince ve třech hrách porazili západoevropský tým Tundra Esports, jehož barvy hájí slovenský talent skiter.

První hru se po naprosto jednoznačném výkonu podařilo ukořistit týmu Tundra Esports, poté, co skiter fenomenálně zahrál hrdinu Medusa a vše nasvědčovalo tomu, že se hráči Tundra na dnešní souboj připravili o něco lépe.

Jenže podceňovat vítěze zimního severoamerického regionálního finále DPC se nevyplácí. MoonMeander a TSM začali ve druhé hře mnohem lépe draftit, přičemž na své si tentokrát přišel SabeRLight-, který dostal svého oblíbeného hrdinu Night Stalker a znovu dokázal, že na okřídleném démonovi nemá konkurenci, když se skóre 18-5-23 naprosto zlikvidoval supporty Tundry a obzvláště Sneyking na tuto hru opravdu nebude vzpomínat rád, protože si připsal rovných 16 smrtí.
Třetí hra začala o poznání vyrovnaněji a na straně TSM se začalo, co se smrtí týče, opravdu hodně zostra. SabeRLight- totiž dostal hrdinu Enigma a sám proti dvěma hrdinům soupeře měl za 9 minut rovných šest smrtí! Jenže SabeRLight- právem patří mezi nejlepší offlanery světa a jeho farma a zkušenosti byly i tak na skvělé úrovni. Po první dobře položené Black Hole se vrátil do hry a od té doby už to šlo poměrně samo. Hráči TSM ukořistili třetí hru za půl hodiny a míří do grand finále!

Tým Tundra Esports se ve finále spodní části vyřazovacího pavouka utká s jedním z dvojice týmů OG nebo Gaimin Gladiators (dnes již za pár okamžiků), za které na midu nastupuje český borec BOOM. Bude mít grand finále rovnou dva zástupce z Česka a Slovenska nebo OG potvrdí, že v dolní části pavouka prostě nemají konkurenci?

Všechny zápasy můžete sledovat na https://www.twitch.tv/esl_dota2. Finále dolní části vyřazovacího pavouka můžete sledovat zítra od 12:00, samotné grand finále pak začne v 16:00. Komu budete fandit?

Zdroj úvodní fotografie: @ESLDota

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.