Dota 2

ESL One Stockholm Dota 2: OG ovládli stockholmský major! SabeRLight- bere druhé místo

ESL One Stockholm Dota 2: OG ovládli stockholmský major! SabeRLight- bere druhé místo
22. 5. 2022
  |  

Nikdy nepodceňovat tým OG na LAN eventu. Kolikrát už něco podobného zaznělo? Zřejmě ne dostatečně. Hráči OG dokázali po výhře 3-1 nad TSM, jejichž barvy hájí český offlaner SabeRLight-, ovládnout již pátý Dota 2 major!

Tým OG si navíc pro vítězství musel, jak je již zvykem, přes dolní část vyřazovacího pavouka. Ve finále této části pavouka si poradili s jedním z nejsilněji vypadajících týmů na turnaji, Tundra Esports, kde na carry pozici hraje slovenský talent skiter. A hráči Tundra Esports oproti OG vypadali jako tier 2 tým. Bylo hotovo ani ne za hodinu, 2-0, a výkony Ceba na hrdinech Windranger a Monkey King stály opravdu za to.

Ve finále pak čekali vítězové zimního severoamerického regionálního finále DPC. MoonMeander a TSM začali finále skvěle, když OG smetli ze stolu za necelých 34 minut s dominantním skóre 31-9. SabeRLight- si poměrně nezvykle užíval hrdinu Death Prophet a připsal si druhou největší damage ze hry.

Další dvě hry už byly o poznání vyrovnanější, obě však nakonec dopadly ve prospěch OG. Nejprve se naprosto urvali hráči OG Ammar a BZM, kteří za hrdiny Night Stalker (jež se na majoru ukázal jako nesmírně silný niche pick) a Storm Spirit dohromady zaznamenali 26 killů. Na druhé straně u TSM rovnou tři hráči skončili s dvojciferným počtem smrtí. Bylo srovnáno.

Třetí hra začala v asi nejvyrovnanějším tempu, největší zásluhu na tom měly velmi dobře zahrané linkyz obou stran a vyrovnaný výkon na midu Bryleho proti bzm. SabeRLight- tentokrát dostal svého oblíbeného Night Stalkera a mnoho fanoušků si mohlo myslet, že toto zajistí TSM vedení. Ale opak byl pravdou. Bzm ukázal, že má skvělého Invokera a místo Ammara se k němu tentokrát přidal Yuragi, který na safelane s hrdinou Templar Assasin neměl s offlinkou TSM problém. Oba dva hráči si připsali přes 40 tisíc damage do hrdinů opozičního týmu!
ESL One Stockholm Dota 2: OG ovládli stockholmský major! SabeRLight- bere druhé místo | Zdroj: Twiter @ESLDota2
Závěrečná hra začala naprosto fenomenálně pro OG. Obrovský náskok na offlince se výborně podařil zužitkovat ve vedení 16-2 pro OG ve 20. minutě, kdy se Ammar urval ze řetězu na Marsovi a za pomocí náskoku na levelch i v networthu si zbytek týmu OG mohl dovolit ho následovat do rychlých bojů. Bzm si opět osedlal svého oblíbeného Storm Spirita a jeho všudypřítomnost v kombinaci s Bloodseekerem, kterého hrál Yuragi a nezastavitelnou Cebovou Windranger znamenala rychlou kontrolu celého herního pole.

Hráči TSM zřejmě až příliš dlouho farmil a nebral iniciativu ani poté, co core hráči dodělali BKB. Tým OG ukázal naprosto ukázkově jak naložit s herní převahou. Když si hráči OG začali pro hrdiny TSM skákat do jejich báze, kterou stále bránily tier 3 věže, bylo vidět, že pro TSM už je zřejmě zle. A když se TSM konečně odhodlali k boji, bylo už pozdě a neměli jedinou šanci.

Tým OG tedy dokázal po čtyřech hrách se skóre 3-1 získat pátý titul na Dota 2 majoru a Ceb se jednoznačně zařadil do diskuze o nejlepší hráče této hry v historii. Navíc pro většinu soupisky se jedná o první LAN major a první vítězství. TSM a SabeRLight- nemusí smutnit, protože předvedli naprosto fenomenální turnaj, rovněž se poprvé představili v grand finále a stejně jako tým OG už se zřejmě nemusí bát o účast na The International 11, který se odehraje v Singapuru.

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.