Dota 2

ESL One Malaysia 2022 míří do vyřazovací části, se štěstím i včetně SabeRLighta-!

ESL One Malaysia 2022 míří do vyřazovací části, se štěstím i včetně SabeRLighta-!
25. 8. 2022
  |  

Poslední předkrm před vrcholem světové scény Dota 2, The International 2022, se blíží k velkolepému finále. Dvanáctka zúčastněných má za sebou základní část, která dopadla poměrně dle očekávání. Největším překvapením je vypadnutí Team Liquid. Naopak TSM se SabeRLightem- pokračují dál.

Nehraje se o DPC body ani o masivní čtyřmilionový prize pool jako před nedávnem na dalším neoficiální velkém turnaji v Rijádu. I přesto je na turnaj ESL One Malaysia 2022 upřena velká míra pozornosti. Jedná se o poslední možnost vidět své oblíbené týmy na velké scéně před završením sezóny v Singapuru na prestižní The International. Hráči mají možnost utkat se proti týmům, které jinak ve svém regionu ve scrimech nepotkají a zvyknout si na zbrusu nový patch 7.32, který vyšel v průběhu základní části turnaje.

Posledním eventem, kde fanoušci mohli hnát své oblíbené týmy vpřed, byl závěrečný major sezony v texaském Arlingtonu. Ten nakonec ovládl obhájce loňského The International, Team Spirit. Zároveň se však jednalo o připomenutí, jak silné jsou na největší scéně čínské týmy, které se po dlouhé korona virové pauze vrátily zpět na kompetitivní úroveň. Jedním z nich byl i Team Aster, který v Arlingtonu ukořistil třetí místo a zatím si velmi dobře vede i v Malajsii. Díky velmi dobrým výkonům dokázal ovládnout skupinu A. 

A podobně úspěšně si vede i jeho následovník z Texasu, dnes již legendární tým OG, který sebevědomým způsobem ukořistil první místo ve skupině B. Možná až překvapivě dobře si v základní části vedly týmy Nigma Galaxy, který v poslední době sestupuje a zase se vrací do první divize DPC, a také Team Secret, kterému letos zůstaly zavřené brány obou majorů. Oba dva týmy postupují do vyřazovací části, přičemž Team Secret je přímo nasazení v horní části vyřazovacího pavouka.

První fáze horní části vyřazovacího pavouka je již za námi a ve finále horní části se proti sobě postaví Team Aster a právě Team Secret. Oba dva týmy dokázaly zvítězit proti svým soupeřům poměrem 2-1, a poslaly tak hráče OG a Fnatic do dolní části, kde teprve čekají na své soupeře. 

A právě na dolní část je zřejmě nejvíce zaměřena pozornost tuzemských fanoušků. Ti se nejvíce těšili na výkony českého offlanera SabeRLighta-, jenž hájí barvy severoamerického giganta TSM. Díky jeho fantastickým výkonům na majoru na pozici carry, kterou zastupoval jako stand-in v týmu Entity, se očekávalo, že TSM i díky němu budou patřit za favority turnaje v Malajsii. Zatím se tak úplně neděje. Hráči TSM totiž v základní části nezvítězili ani jednou a jen díky pěti remízám postupují ze čtvrtého místa skupiny B, a svedou v dolní části pavouka souboj právě proti týmu Entity, kterému SabeRLight- na arlingtonském majoru dopomohl ke skvělému výsledku: sdílenému pátému až šestému místu.

 Pokud se TSM ráno v šest hodin našeho času podaří uspět, setkají se s týmem Fnatic, za který kuriozně jako stand-ini nastoupili na majoru další tři hráči tohoto severoamerického týmu: Timado, Bryle a Dubu. 

Podaří se SabeRLightovi- a jeho týmu probojovat si cestu náročnou dolní částí vyřazovacího pavouka? A jak dopadne evropsko-čínský souboj mezi Team Aster a Team Secret? Grand finále začne v neděli v deset hodin ráno našeho času a Sazka Esport bude u toho!

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.