Dota 2

ESL One Major 2023: Skiter i SabeRLight- postupují do play-off!

ESL One Major 2023: Skiter i SabeRLight- postupují do play-off!
1. 5. 2023
  |  

Skupinová fáze je za námi. Poslední tiebreakery, které se dohrávají v těchto hodinách, potvrdí kdo ze skupiny A nakonec ještě postoupí do dolní části vyřazovacího pavouka. V horní části pohodlně sedí český zástupce na turnaji SabeRLight- a stejně tak slovenský talent skiter.

Začátek majoru doprovázel nový patch, který zásadním způsobem změnil celou hru Dota 2. Takovou změnu hráči a fanoušci nepamatují zřejmě od té doby, co se populární MOBA převlékla do nového enginového kabátku v podobě Source 2.  

Obrovská nová mapa, spousta nových objektivů, upravení hrdinové. Týmy nestály v jednoduché pozici a musely velmi rychle objevovat novou metu. Pro některé to bylo snazší. Králové západoevropského regionu a pravděpodobně momentálně nejlepší tým na světě, hráči Gaimin Gladiators, s přehledem obsadili první místo ve skupině A a jako obhájci posledního majoru v Limě znovu dokazují, že momentální nemají příliš velkou konkurenci.  

Druhou skupiny rovněž ovládl západoevropský tým a s ještě větší pohodou. Byl to právě skiter v barvách organizace Tundra Esports, který se skóre 6-2-0 konečně vypadá opět ve formě. Po loňském vítězství prestižního The International se hráči Tundry potýkali s kolísavými výkony, momentálně však vypadají ve velké pohodě. Tým Shopify Rebellion, za nějž se na offlane bojuje český talent SabeRLight- nakonec skončil na čtvrtém místě a o fous si tak zajistil postup do nasazených slotů horního pavouka. SabeRLight- aspol. však rovněž vypadají v naprosto uvolněné náladě, což je vidět hlavně na jejich legendárním carry hráči Arteezym, který hraje fantastickou Dotu a úsměv mu z tváře zmizí jen málokdy. 

Vyřazovací část ESL One Major 2023 začíná v pondělí 1. května v 11 hodin dopoledne našeho času. Turnaj se přesouvá do formátu double-elimination bracket a úvodní den ovládne pouze horní část vyřazovacího pavouka. Web Sazka Esport bude u těchto bitev s vámi a brzy se můžete těšit na celkové preview play-off!

Zdroj úvodní fotografie: ESL

Author photo
Martin Kopecký Vystudovaný žurnalista a nadšený hráč, co miluje CSko a Dotu a o esport se zajímá už více než 10 let.